Az AFS olyan programokat kínál 14-22 éves diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalok fogadó családoknál kerülnek elhelyezésre és életkoruknak megfelelő helyi iskolában tanulnak. Több mint 30 ország közül választható célország, mivel az AFS nemzetközi szervezetében a világ minden kontinensén vannak partner tagországok.
Regisztrálj, és nézd meg a legfrissebb kiutazási tájékoztatót aktuális programjainkról. Kérdés esetén hívd a +36 (30) 978-8623-as telefonszámon kiutazásért felelős kollégánkat!

 • Tudj meg többet az AFS programjairól!
 • Jelentkezz hozzánk érdeklődőnek, és felvesszük veled a kapcsolatot, vagy regisztrálj online infóestünkre 2024. július 3-án (szerdán) 18:00-kor erre a linkre kattintva.
 • Nézd meg a legfrissebb kiutazási tájékoztatót és az elérhető programokat ide kattintva!
 • Ha rászántad magad a kiutazásra, akkor kezdd el kitölteni a jelentkezési anyagodat erre a linkre kattintva, és tölts külföldön 3, 5 vagy 10 hónapot!

Érdekelnek a további részletek?

Szeretnék többet tudni a kiutazásról!

Legközelebbi infóest: 2024. július 3. szerda 18:00

AFS Online Infóest a külföldi tanulási programokról

 • Ismerd meg az AFS-t és tudj meg mindent a külföldi tanulásról!
 • Több, mint 30 célország közül választhatsz; az AFS minden kontinensen jelen van!
 • Mesélünk a jelentkezés és kiutazás menetéről.
 • Hallhatsz az AFS további fő tevékenységeiről, diákfogadásról és az önkéntességről.
 • A felmerülő kérdésekre személyesen válaszolunk.
részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A részvételhez szükséges Zoom linket emailben küldjük el számodra.
Ingyenesen regisztrálok

Találd meg a saját AFS programodat!

Program kiválasztása

 • Ázsia és Afrika
 • Észak- és Latin-Amerika
 • Európa

Élménybeszámolók

Itt elolvashatod néhány korábbi cserediákunk élménybeszámolóját
 1. germany-christian-wiediger-cUF4SSxY_KA-unsplash

  Németország – Vogel Patrik

  A csereév alatt az ember megtanulja kinyitni a szemét és átélni az ország normáit. Németországban a precizitás, kultúra, a gazdaság mint olyan, a fogadócsalád kedvessége, az iskola tanítási módszerei, és…
 2. anthony-delanoix-QAwciFlS1g4-unsplash

  Franciaország – Lipcsei Krisztina

  Brékó, brékó, itt Lipcsei Krisztina beszél Franciaországból. A család eszméletlen aranyos. Van egy velem egykorú lány fogadótesóm, ami a legnagyobb ajándék lehet egy AFS-es diáknak. Habár nem ő a legjobb…
 3. bady-qb-c4XoMGxfsVU-unsplash

  Hong Kong – Horváth Ábel

  Már több mint három hónapja itt vagyok, szóval változott már egy-két dolog. Ami legjobban látható, az az angol tudásom. Amikor jöttem, akkor ugye nagyon minimális volt az angolom. Az elején…
 1. etienne-delorieux-i8UaVgefLQs-unsplash

  Costa Rica – Dobos Bence

  Egy év a paradicsomban Életem legjobb évét tölthettem el a távoli Costa Ricában. Visszatekintve egyetlen percét sem bántam meg. Rengeteg tapasztalattal és teljesen más emberként tértem haza Közép Amerikából. Életre…
 2. nik-shuliahin-L4JWn8HHJ30-unsplash

  USA – Szűcs András

  „Vigyázz Amerika, jövök!!” Ezzel a felkiáltással szálltam fel a repülőre, ami egy varázslatos kaland felé irányította utamat. A tizenkét órás repülőút alatt van elég idő az elkövetkező egy évet elképzelni,…
 3. ruslan-bardash-xRdZIt66FSE-unsplash

  Olaszország – Gratzl Ádám

  Így utólag visszatekintve elég nehéz volt az első pár hónap, hiszen tulajdonképpen egy teljesen új életet kellet kialakítanom mindenféle nyelvtudás nélkül. Az iskolában az órákon próbáltam figyelni, tanulni az olasz…

„Tizenhat éves voltam és addig még sosem ültem repülőn. Az AFS-szel azonban Indiába utaztam, hogy fogadó családomnál lakjak Calcuttában. Ez a tapasztalat rávezetett arra, hogy az emberek és céljaik alapvetően ugyanazok az egész világon. Úgy látom, hogy mindaz, amit jogászként, diplomataként, és jelenleg a Motorola kínai vállalatának ügyvezetőjeként teszek, az AFS által megélt élményekkel kezdődött.”

—Jamie Horsley (Motorola-Kína Alelnöke)

court-prather-701631-unsplash

Miért legyek cserediák?

Azért légy cserediák, mert…

 • intenzíven használhatod az adott ország nyelvét a családban és az iskolai közösségben
 • emiatt lehetőséged van magas szinten megtanulni az adott nyelvet;
 • a család tagjaként élheted a család mindennapjait;
 • ezáltal sokat megtudhatsz az adott ország szokásairól, kultúrájáról;
 • új tájakat, új városokat ismerhetsz meg;
 • az iskolában egy más típusú oktatási módszert tapasztalhatsz meg;
 • más megvilágításból tanulhatsz bizonyos tantárgyakat (pl. az ország történelmét);
 • az idegen környezetben fejlődik a problémamegoldó képességed, önállóbb és ezáltal magabiztosabb leszel;
 • új embereket ismerhetsz meg, barátokat szerezhetsz;
 • az itt szerzett kapcsolatok akár egész életeden végigkísérhetnek;

Információk szülőknek

Az AFS olyan középiskolások számára alapított tanulmányi program, amelyet képzett alkalmazottak és önkéntesek támogatásával tevékenykedik. 1947 óta, az AFS egyik kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan gyakorlati készségeket és tudást nyújtson a fiataloknak, amelyekre egyre nagyobb szükség van ebben a globális korban. Az AFS programjai segítik a fiatalokat abban, hogy megtanuljanak kilépni saját közösségeik korlátaiból, s könnyen képesek legyenek kapcsolatokat teremteni más országokból és kultúrákból származó emberekkel.

Nézz utána, hogy miért jó választás az AFS!

Külföldi tanulás egy édesanya, Máté Barbara szemével

Máté Barbara, AFS-es küldő és fogadó szülő mesél arról, milyen volt elengedni a lányait 10 hónapos külföldi tanulási programra egy idegen országba, valamint arról, hogyan élték meg egy külföldi fiatal befogadását a családjukba.

Kattints ide és nézd meg a teljes interjút!

Ösztöndíjak

Az AFS – függetlenül a jelentkezők pénzügyi helyzetétől – szeretné segíteni a fiatalokat abban, hogy külföldre mehessenek. Ezért az AFS Magyarország szívesen együttműködik olyan vállalati és közösségi szponzorokkal, valamint egyéni adományozókkal, akik támogatásával bizonyos AFS programok esetén teljes, vagy részleges ösztöndíjakat is biztosítani tudunk.

Tudj meg többet a jelenleg elérhető ösztöndíjakról jelentkezést követően erre a linkre kattintva az Online Infóesten és a Gyakran Ismételt Kérdések szekcióban ennek az oldalnak az alján!

Program tájékoztatók

iskolaknak-bg-2

Keresztféléves programok

2022/23-es tanév második felében induló programjaink

Részletek
iskolaknak-bg-2

Normál tanéves programok

2023/24-es tanévben induló programjaink

Részletek
iskolaknak-bg-3

Egyetemi programok

2023/24-es tanévben induló programjaink

Részletek

A jelentkezés menete

Regisztrálj érdeklődőként erre a linkre kattintva, és tekintsd meg programajánlatainkat! Felmerülő kérdéseidre telefonos időpont egyeztetésével, vagy online infóestünkön is választ kaphatsz.

Gyakran ismételt kérdések

Az AFS saját ösztöndíjalapjából korlátozott számban és mértékben ösztöndíj igényelhető. Az ösztöndíjas helyekre történő jelentkezés és kiválasztás a költségtérítéses helyekkel azonos módon történik. Ösztöndíjra azok pályázhatnak, akiket a kiválasztást követően az AFS önkéntesei, illetve az Alapítvány munkatársai a programra alkalmasnak tartanak.

Az ösztöndíj pályázatokról az Alapítvány kuratóriuma dönt.

elbírálásI SZEMPONTOK:
 • a pályázó szociális helyzete
 • a pályázó tanulmányi eredménye
 • a pályázó ország választása
 • a pályázó kiválasztáson elért pontszáma
 • a pályázó és családja AFS-nél végzett önkéntesi tevékenysége (pl. fogadtak-e már cserediákot)

Az ösztöndíjak elbírálásánál a bírálati szempontok közül a jelentkező szociális/anyagi helyzete, valamint az AFS-nél végzett önkéntes tevékenysége esik a legnagyobb súllyal latba.
Az ösztöndíj  a befizetendő részvételi díj második és harmadik részletéből kerül levonásra. Teljes ösztöndíjat az alapítványnak nem áll módjában nyújtani.

A gyors ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy további információért e-mail-ben keressen meg minket. ([email protected])

Az ösztöndíjkérelem beadásának formai követelményei:
 • A költségtérítés első 20%-os részletének befizetése
 • A kérelem elektronikus benyújtása esetén minden dokumentumot kérünk a tartalom alapján elnevezni és (lehetőleg pdf formátumban) csatolmányként továbbítani. Az e-mail tárgyát kérjük jelölje így: “XY -diák neve – Ösztöndíjkérelem”.
 • Az alább felsorolt dokumentumok hiánytalan, határidőre történő beérkezése (a határidőt az kiválasztást követő értesítő levél tartalmazza).
  Elektronikus ügyintézés esetén a megjelölt határidő napján 24:00 óráig beérkezett ösztöndíj kérelmeket tudjuk elbírálni. A postán feladott kérelmeknél a postai bélyegzőt vesszük figyelembe.
Benyújtandó dokumentumok:
 1. Ösztöndíj pályázati adatlap. LINK
 2. Részletes leírás a család vagyoni helyzetéről, ahogy a diák látja.
 3. Szülők/gyám és a pályázóval közös háztartásban élők havi nettó jövedelemigazolása (a család összes bevételével: családi pótlék, egyéb juttatások stb.)
 4. Szülő/gyám számszerűen részletezett egyhavi költségvetése (egy hónap kiadásai számlamásolatokkal alátámasztva, bankkölcsön, havi törlesztés stb. beleértve)

Hiányzó dokumentumok esetén egyetlen hiánypótlásra van lehetősége minden kérelmezőnek.

A pályázati anyagok mellett a családnál – előzetes egyeztetés alapján – családlátogatást tesznek az ezzel megbízott AFS önkéntesek. A látogatás során készített feljegyzések a pályázó pályázati anyagának részét képezik.
A pályázatban beadott iratokat és a tudomásunkra jutott információkat bizalmasan kezeljük.

AAI Ösztöndíj

Különleges részösztöndíj lehetőség az ázsiai térség egyes országaiba meghirdetett középiskolai éves programok esetén.

Az AFS küldetése hozzásegített ahhoz, hogy életem legnagyobb kalandja során, a világban barátokat keresve, barátaimban fedeztem fel az egész világot”.

—Hauck Róbert , kiutazó diák, Veszprém