Az AFS olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalok fogadó családoknál kerülnek elhelyezésre és életkoruknak megfelelő iskolába járnak. Több mint 30 ország közül választható célország, mivel az AFS nemzetközi szervezetében a világ minden kontinensén vannak partner tagországok.
Nézd meg a kiutazási tájékoztatót aktuális programjainkról.

online-infoest-web

Legközelebbi infóest: okt. 15., 18:00 óra

Regisztrálj online infóestünkre

Ismerd meg az AFS-t,
kérdezz bátran!

Amennyiben szeretnél online találkozni szervezetünk képviselőivel, hogy megismerd az AFS programjait és hitvallását, akkor örömmel várunk a következő online Infóestünkre!

Ajánljuk az eseményt minden érdeklődő diáknak és szülőnek, aki szeretne bővebben hallani a kiutazási lehetőségekről, jelentkezés menetéről, vagy csak egyszerűen kíváncsi korábbi cserediákok és küldő szülők élményeire.

Regisztráció
court-prather-701631-unsplash

Miért legyek cserediák?

Azért légy cserediák, mert…

 • intenzíven használhatod az adott ország nyelvét a családban és az iskolai közösségben
 • emiatt lehetőséged van magas szinten megtanulni az adott nyelvet;
 • a család tagjaként élheted a család mindennapjait;
 • ezáltal sokat megtudhatsz az adott ország szokásairól, kultúrájáról;
 • új tájakat, új városokat ismerhetsz meg;
 • az iskolában egy más típusú oktatási módszert tapasztalhatsz meg;
 • más megvilágításból tanulhatsz bizonyos tantárgyakat (pl. az ország történelmét);
 • az idegen környezetben fejlődik a problémamegoldó képességed, önállóbb és ezáltal magabiztosabb leszel;
 • új embereket ismerhetsz meg, barátokat szerezhetsz;
 • az itt szerzett kapcsolatok akár egész életeden végigkísérhetnek;

Program tájékoztatók

iskolaknak-bg-1

Keresztféléven induló programok

2020/21-es tanév második fele

Megnézem
iskolaknak-bg-2

Normál tanéves programok

 
2021/22-es tanév

Megnézem
iskolaknak-bg-3

Egyetemi programok

 
Elérhető egyetemi éves programjaink.

Megnézem

Programkereső

Program kiválasztása

 • Ázsia és Afrika
 • Észak- és Latin-Amerika
 • Európa

Kérdésed van? Írj nekünk:


További elérhetőségeink

A jelentkezés menete

Az AFS Online jelentkezési felületén, a preferált ország(ok) kiválasztása után kérjük, hogy válaszolj néhány rövid bemutatkozó kérdésre.

Mi az a kiválasztás?

A kiválasztás egy olyan online program, mely arra szolgál, hogy az AFS felmérje a jelentkezők motivációját és rátermettségét a cserediák programokra.

Részletek

6 érv, hogy miért válaszd az AFS-t

Az AFS több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik nemzetközi diákcsereprogramok működtetése terén. A magyarországi partnerszervezet 1991-ben alakult.

Élménybeszámolók

Itt elolvashatod néhány korábbi cserediákunk élménybeszámolóját
 1. germany-christian-wiediger-cUF4SSxY_KA-unsplash

  Németország – Vogel Patrik

  A csereév alatt az ember megtanulja kinyitni a szemét és átélni az ország normáit. Németországban a precizitás, kultúra, a gazdaság mint olyan, a fogadócsalád kedvessége, az iskola tanítási módszerei, és…
 2. anthony-delanoix-QAwciFlS1g4-unsplash

  Franciaország – Lipcsei Krisztina

  Brékó, brékó, itt Lipcsei Krisztina beszél Franciaországból. A család eszméletlen aranyos. Van egy velem egykorú lány fogadótesóm, ami a legnagyobb ajándék lehet egy AFS-es diáknak. Habár nem ő a legjobb…
 3. bady-qb-c4XoMGxfsVU-unsplash

  Hong Kong – Horváth Ábel

  Már több mint három hónapja itt vagyok, szóval változott már egy-két dolog. Ami legjobban látható, az az angol tudásom. Amikor jöttem, akkor ugye nagyon minimális volt az angolom. Az elején…
 1. etienne-delorieux-i8UaVgefLQs-unsplash

  Costa Rica – Dobos Bence

  Egy év a paradicsomban Életem legjobb évét tölthettem el a távoli Costa Ricában. Visszatekintve egyetlen percét sem bántam meg. Rengeteg tapasztalattal és teljesen más emberként tértem haza Közép Amerikából. Életre…
 2. nik-shuliahin-L4JWn8HHJ30-unsplash

  USA – Szűcs András

  „Vigyázz Amerika, jövök!!” Ezzel a felkiáltással szálltam fel a repülőre, ami egy varázslatos kaland felé irányította utamat. A tizenkét órás repülőút alatt van elég idő az elkövetkező egy évet elképzelni,…
 3. ruslan-bardash-xRdZIt66FSE-unsplash

  Olaszország – Gratzl Ádám

  Így utólag visszatekintve elég nehéz volt az első pár hónap, hiszen tulajdonképpen egy teljesen új életet kellet kialakítanom mindenféle nyelvtudás nélkül. Az iskolában az órákon próbáltam figyelni, tanulni az olasz…

„Tizenhat éves voltam és addig még sosem ültem repülőn. Az AFS-szel azonban Indiába utaztam, hogy fogadó családomnál lakjak Calcuttában. Ez a tapasztalat rávezetett arra, hogy az emberek és céljaik alapvetően ugyanazok az egész világon. Úgy látom, hogy mindaz, amit jogászként, diplomataként, és jelenleg a Motorola kínai vállalatának ügyvezetőjeként teszek, az AFS által megélt élményekkel kezdődött.”

—Jamie Horsley (Motorola-Kína Alelnöke)

Gyakran ismételt kérdések

A csereprogram révén az összes diákunk idegen nyelvi környezetbe kerül, és nagyon sokan alig vagy egyáltalán nem ismerik a fogadó ország nyelvét. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ilyen esetben is képes leszel alapszinten kommunikálni a környezeteddel, és 6 hónap – 1 év elteltével folyékonyan beszéled majd a nyelvet.

Különösen az első pár hónapban azonban jó hasznát fogod venni, ha legalább alap szinten beszélsz angolul. A fogadó ország AFS szervezete angol nyelven tartja az orientációkat és a többi országból érkező cserediákok közötti kommunikáció nyelve is az angol. Ezért azt tapasztaltuk, hogy egy angoltól eltérő nyelvű ország választása esetén is gyakoribbá válik az angol nyelv használata és ezáltal javul a nyelv ismerete.

Az AFS küldetése hozzásegített ahhoz, hogy életem legnagyobb kalandja során, a világban barátokat keresve, barátaimban fedeztem fel az egész világot”.

—Hauck Róbert , kiutazó diák, Veszprém