Az AFS olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalok fogadó családoknál kerülnek elhelyezésre és életkoruknak megfelelő iskolába járnak. Több mint 30 ország közül választható célország, mivel az AFS nemzetközi szervezetében a világ minden kontinensén vannak partner tagországok.

court-prather-701631-unsplash

Miért legyek cserediák?

Azért légy cserediák, mert…

 • intenzíven használhatod az adott ország nyelvét a családban és az iskolai közösségben
 • emiatt lehetőséged van magas szinten megtanulni az adott nyelvet;
 • a család tagjaként élheted a család mindennapjait;
 • ezáltal sokat megtudhatsz az adott ország szokásairól, kultúrájáról;
 • új tájakat, új városokat ismerhetsz meg;
 • az iskolában egy más típusú oktatási módszert tapasztalhatsz meg;
 • más megvilágításból tanulhatsz bizonyos tantárgyakat (pl. az ország történelmét);
 • az idegen környezetben fejlődik a problémamegoldó képességed, önállóbb és ezáltal magabiztosabb leszel;
 • új embereket ismerhetsz meg, barátokat szerezhetsz;
 • az itt szerzett kapcsolatok akár egész életeden végigkísérhetnek;

Program tájékoztatók

iskolaknak-bg-1

Középiskolai programok

Trimeszteres, szemeszteres és teljes tanévre vonatkozó programok.

Megnézem
iskolaknak-bg-2

Nyári programok

2020 nyári rövid, intenzív programok
 
 
Jelenleg nincs aktív program

iskolaknak-bg-3

Egyetemi programok

Elérhető programjaink felsőoktatási intézményekben.

Jelenleg nincs aktív program

Programkereső

Program kiválasztása

 • Ázsia és Afrika
 • Észak- és Latin-Amerika
 • Európa

A jelentkezés menete

Az AFS Online jelentkezési felületén, a preferált ország(ok) kiválasztása után kérjük, hogy válaszolj néhány rövid bemutatkozó kérdésre.

Mi az a kiválasztás?

A kiválasztás egy olyan kétnapos program, mely arra szolgál, hogy az AFS felmérje a jelentkezők motivációját és rátermettségét a cserediák programokra.

Részletek

6 érv, hogy miért válaszd az AFS-t

Az AFS több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik nemzetközi diákcsereprogramok működtetése terén. A magyarországi partnerszervezet 1991-ben alakult.

Élménybeszámolók

Itt elolvashatod néhány korábbi cserediákunk élménybeszámolóját
 1. germany-christian-wiediger-cUF4SSxY_KA-unsplash

  Németország – Vogel Patrik

  A csereév alatt az ember megtanulja kinyitni a szemét és átélni az ország normáit. Németországban a precizitás, kultúra, a gazdaság mint olyan, a fogadócsalád kedvessége, az iskola tanítási módszerei, és…
 2. anthony-delanoix-QAwciFlS1g4-unsplash

  Franciaország – Lipcsei Krisztina

  Brékó, brékó, itt Lipcsei Krisztina beszél Franciaországból. A család eszméletlen aranyos. Van egy velem egykorú lány fogadótesóm, ami a legnagyobb ajándék lehet egy AFS-es diáknak. Habár nem ő a legjobb…
 3. bady-qb-c4XoMGxfsVU-unsplash

  Hong Kong – Horváth Ábel

  Már több mint három hónapja itt vagyok, szóval változott már egy-két dolog. Ami legjobban látható, az az angol tudásom. Amikor jöttem, akkor ugye nagyon minimális volt az angolom. Az elején…
 1. etienne-delorieux-i8UaVgefLQs-unsplash

  Costa Rica – Dobos Bence

  Egy év a paradicsomban Életem legjobb évét tölthettem el a távoli Costa Ricában. Visszatekintve egyetlen percét sem bántam meg. Rengeteg tapasztalattal és teljesen más emberként tértem haza Közép Amerikából. Életre…
 2. nik-shuliahin-L4JWn8HHJ30-unsplash

  USA – Szűcs András

  „Vigyázz Amerika, jövök!!” Ezzel a felkiáltással szálltam fel a repülőre, ami egy varázslatos kaland felé irányította utamat. A tizenkét órás repülőút alatt van elég idő az elkövetkező egy évet elképzelni,…
 3. ruslan-bardash-xRdZIt66FSE-unsplash

  Olaszország – Gratzl Ádám

  Így utólag visszatekintve elég nehéz volt az első pár hónap, hiszen tulajdonképpen egy teljesen új életet kellet kialakítanom mindenféle nyelvtudás nélkül. Az iskolában az órákon próbáltam figyelni, tanulni az olasz…

„Tizenhat éves voltam és addig még sosem ültem repülőn. Az AFS-szel azonban Indiába utaztam, hogy fogadó családomnál lakjak Calcuttában. Ez a tapasztalat rávezetett arra, hogy az emberek és céljaik alapvetően ugyanazok az egész világon. Úgy látom, hogy mindaz, amit jogászként, diplomataként, és jelenleg a Motorola kínai vállalatának ügyvezetőjeként teszek, az AFS által megélt élményekkel kezdődött.”

—Jamie Horsley (Motorola-Kína Alelnöke)

Gyakran ismételt kérdések

A csereprogram révén az összes diákunk idegen nyelvi környezetbe kerül, és nagyon sokan alig vagy egyáltalán nem ismerik a fogadó ország nyelvét. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ilyen esetben is képes leszel alapszinten kommunikálni a környezeteddel, és 6 hónap – 1 év elteltével folyékonyan beszéled majd a nyelvet.

Különösen az első pár hónapban azonban jó hasznát fogod venni, ha legalább alap szinten beszélsz angolul. A fogadó ország AFS szervezete angol nyelven tartja az orientációkat és a többi országból érkező cserediákok közötti kommunikáció nyelve is az angol. Ezért azt tapasztaltuk, hogy egy angoltól eltérő nyelvű ország választása esetén is gyakoribbá válik az angol nyelv használata és ezáltal javul a nyelv ismerete.

Az AFS küldetése hozzásegített ahhoz, hogy életem legnagyobb kalandja során, a világban barátokat keresve, barátaimban fedeztem fel az egész világot”.

—Hauck Róbert , kiutazó diák, Veszprém

Ösztöndíj

Az AFS saját ösztöndíjalapjából korlátozott számban és mértékben ösztöndíj igényelhető. Az ösztöndíjas helyekre történő jelentkezés és kiválasztás a költségtérítéses helyekkel azonos módon történik. Ösztöndíjra azok pályázhatnak, akiket a kiválasztást követően az AFS önkéntesei, illetve az Alapítvány munkatársai a programra alkalmasnak tartanak.

Az ösztöndíj a befizetendő részvételi díj utolsó, harmadik részletéből kerül levonásra. Teljes ösztöndíjat az alapítványnak nem áll módjában nyújtani.

A gyors ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy további információért email-ben keressen meg minket:  [email protected]

Az ösztöndíj pályázatokról az Alapítvány kuratóriuma dönt.

 • pályázó szociális helyzete
 • a pályázó tanulmányi eredménye
 • a pályázó ország választása
 • a pályázó kiválasztáson elért pontszáma
 • a pályázó és családja AFS-nél végzett önkéntesi tevékenysége (pl. fogadtak-e már cserediákot)

Az ösztöndíjak elbírálásánál a bírálati szempontok közül a jelentkező szociális/anyagi helyzete, valamint az AFS-nél végzett önkéntes tevékenysége esik a legnagyobb súllyal latba.