1947 óta, az AFS egyik kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan gyakorlati készségeket és tudást nyújtson a fiataloknak, amelyekre egyre nagyobb szükség van ebben a globális korban. Fontosnak tartjuk ezeket a 21. századi kompetenciákat, ezért elindítottunk egy különleges “AFS Learning Journey” tanfolyam rendszert,  mellyel Te is végig követheted a gyermeked előrehaladását. Számos egyetem és egyre több munkahely is olyan fiatalokat keres, akik képesek a saját kis világukon túl is gondolkodni, s könnyedén teremtenek kapcsolatot olyan emberekkel, akik más országokból származnak és más kultúrákat képviselnek.

 

Miért az AFS a legjobb választás a gyermekemnek?

Már több mint 70 éve, a kiváló minőségű nemzetközi programok fejlesztése alapozta meg az AFS hírnevét Ezek a készségek a 21. században is elengedhetetlen a sikerhez . Egy AFS program előnyei:

  • Magabiztossá tesz, fejleszti a kritikus gondolkodást és a problémamegoldó készséget.
  • Olyan elismert interkulturális oktatási és a nyelvtanulás elemeket tartalmaz, amelyek egyre értékesebbek a modern egyetemek és a munkaadók körében.
  • Olyan szórakoztató kalandokat kínál, amelyek könnyebbé és érdekesebbé teszik a tanulást.
  • Számtalan életre szóló nemzetközi barátságot, kapcsolatot és önkéntes lehetőséget nyújt.

Milyen programokat kínál az AFS?

Az AFS változatos programokat kínál. A tanulók akár egy teljes tanévig, félévig, vagy 3 hónapig nappali tagozatos diákként tanulhatnak a kiválasztott ország egyik helyi középiskolájában. A kulturális ismeretek elsajátítása, a nyelvtanfolyamok, önkéntes lehetőségek, valamint bizonyos speciális témáknak szentelt tanfolyamok (például környezetvédelmi kérdések, új technológia) olyan rövid távú lehetőségek, melyek egy-két héttől legfeljebb három hónapig tartanak.

Hol fog lakni a gyermekem?

A legtöbb AFS diák (különösen a középiskolai külföldi tanulmányi programokban) egy kedves befogadó családdal él majd. A cserediákot fogadó családot több szempontot is figyelembe véve, alapos ellenőrzés után választjuk ki. Miután a család is megfelelő felkészítést kap, alkalmassá válik arra, hogy megnyissa otthonát az AFS diák előtt. A jelentkezés elfogadását követően, a helyi iroda alkalmazottjai és az AFS önkéntesei megtalálják azt a megfelelő családot és közösséget, amely leginkább igazodik a gyermek sajátosságaihoz. Bizonyos esetekben (ez függ az adott programtól és az országtól), néhány diák kollégiumban is élhet hétköznapokon, valamint családoknál hétvégéken. Mások akár tábor-szerű ellátásban is részesülhetnek.

Hogyan támogatja az AFS a tanulókat?

A diákok egészsége, biztonsága és jóléte elsődleges az AFS-nek. Az önkéntesek és alkalmazottak elkötelezettek és felkészítettek arra, hogy minden lehetséges támogatást megadjanak a tanulóknak és a családoknak az AFS program teljes időtartama alatt. Az AFS következetes és kidolgozott iránymutatásai, minden AFS szervezetre vonatkoznak. Minden országos AFS szervezet rendelkezik egy helyi tarifával hívható, folyamatosan a nap 24 órájában elérhető sürgősségi telefonszámmal.

Gyakori kérdések szülőktől

Már több mint 70 éve, a kiváló minőségű nemzetközi programok fejlesztése alapozta meg az AFS hírnevét Ezek a készségek a 21. században is elengedhetetlen a sikerhez . Egy AFS program előnyei:

  • Magabiztossá tesz, fejleszti a kritikus gondolkodást és a problémamegoldó készséget.
  • Olyan elismert interkulturális oktatási és a nyelvtanulás elemeket tartalmaz, amelyek egyre értékesebbek a modern egyetemek és a munkaadók körében.
  • Olyan szórakoztató kalandokat kínál, amelyek könnyebbé és érdekesebbé teszik a tanulást.
  • Számtalan életre szóló nemzetközi barátságot, kapcsolatot és önkéntes lehetőséget nyújt.