Az önkéntesség egy életforma

Nyitottság más emberek és egy ügy iránt, ami számodra fontos. Az AFS önkéntesei mind hisznek egy békésebb világ megteremtésében azáltal, hogy munkájuk során szoros kapcsolatba kerülnek külföldi és hazai diákokkal, önkéntesekkel és magyar fogadócsaládokkal. Személyes fejlődésen mennek keresztül, folyamatosan tanulnak magukról, másokról, más kultúrákról és a világról.

6 érv, hogy miért legyél AFS önkéntes

Együtt dolgozhatsz a világ minden tájáról érkező fiatalokkal, magyar fogadócsaládokkal, pedagógusokkal és önkéntesekkel minden korosztályból.

Önkéntes területek

onkentes-teruletek-1

Hazai önkéntes lehetőségek

Az aktív önkéntesek az AFS alapját képezik mindenhol a világon. Munkájukkal támogatják, hogy a szervezet zökkenőmentesen működjön.

Érdekel
onkentes-teruletek-2

Európai Szolidaritási Testület

A program lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy önkéntes projektmunkában vegyenek részt külföldön.

Érdekel
onkentes-teruletek-3

Iskolai Közösségi Szolgálat

A középiskolai nappali tagozatos önkéntesek szabadidejükben, önzetlenül segíthetnek a hazánkban tanuló külföldi cserediákoknak.

Érdekel

Szívesen tennél valamit másokért?

  • Szeretnél egy remek közösség tagja lenni?
  • Kész vagy időt áldozni arra, hogy másoknak segíts valamilyen módon?
  • Nyelveket gyakorolnál?
  • Kíváncsi vagy más kultúrákra?
Jelentkezem önkéntesnek
AFS HU Volunteer

Verasztó Dóra - AFS önkéNtes

Olyan, mint egy nagy család

“Az AFS önkéntesek csapata egy olyan társaság, ahol feltételek nélkül elfogadják és segítik egymást az emberek. Az egész olyan, mint egy nagy család: gyakran úgy érzed, hogy már ezer éve ismered azt, akivel talán csak másodszor találkozol. Ugyanakkor nagyon sokszínűek is vagyunk: a legkülönfélébb emberek fordulnak meg és dolgoznak együtt nálunk egy közös cél érdekében. Az önkénteskedés része ráadásul egy örök tanulás is, rengeteget fejlődhet általa az ember, és mindezt úgy, hogy közben egy jó hangulatú, összetartó közösségben tölti a szabadidejét.”

„AFS önkéntesként lehetőségem nyílt egy folyamatosan bővülő közösséghez tartozni nemcsak Magyarországon, de az egész világon. A kihívást csupán az jelentette, hogy el is tudjam fogadni ezeket a lehetőségeket, szélesítsem világképem, fejlesszem képességeim, gazdagítsam személyes tapasztalataimat. Mindezt csak úgy tudtam elérni, hogy olyan önkéntesekkel dolgozhattam együtt, akik szintén hittek az AFS értékeiben.”