Az önkéntesség egy életforma.

Nyitottság más emberek és egy ügy iránt, ami számodra fontos. Az AFS önkéntesei mind hisznek egy békésebb világ megteremtésében azáltal, hogy munkájuk során szoros barátságokat kötnek külföldi és hazai diákokkal, önkéntesekkel, személyes fejlődésen mennek keresztül, folyamatosan tanulnak magukról, másokról, más kultúrákról és a világról.
Szeretnél újabb barátságokat kötni? Szeretnél egy remek közösség tagja lenni? Szívesen tennél valamit másokért? Kész vagy időt áldozni arra, hogy másoknak segíts valamilyen módon? Nyelveket gyakorolnál? Kíváncsi vagy más kultúrákra? Igen?

AFS önkéntesként csak nyerhetsz:

• Interkulturális tapasztalatot
• Vezetői és kommunikációs képességeid fejlesztését
• Lehetőséget, hogy a világ minden tájáról összegyűlt fiatalokkal dolgozhass
• Olyan képességeket, melyeket mind a magánéletedben, mind a munkahelyeden alkalmazni tudsz
• Megtanulsz csapatban dolgozni
• Végül – de nem utolsó sorban – önkéntesek, családok és közösségek világhálójához csatlakozol
• Helyi és országos rendezvényeken, tréningeken, önkéntes képzéseken vehetsz részt

Nézd meg, miért önkénteskednek annyian az AFS-nél!

Legyél Te is önkéntes és megváltozhat a világ!

“AFS önkéntesként lehetőségem nyílt egy folyamatosan bővülő közösséghez tartozni nemcsak Magyarországon, de az egész világon. A kihívást csupán az jelentette, hogy el is tudjam fogadni ezeket a lehetőségeket, szélesítsem világképem, fejlesszem képességeim, gazdagítsam személyes tapasztalataimat. Mindezt csak úgy tudtam elérni, hogy olyan önkéntesekkel dolgozhattam együtt, akik szintén hittek az AFS értékeiben.”

AFS HU Volunteer

Verasztó Dóra - AFS önkéNtes

Olyan, mint egy nagy család

“Az AFS önkéntesek csapata egy olyan társaság, ahol feltételek nélkül elfogadják és segítik egymást az emberek. Az egész olyan, mint egy nagy család: gyakran úgy érzed, hogy már ezer éve ismered azt, akivel talán csak másodszor találkozol. Ugyanakkor nagyon sokszínűek is vagyunk: a legkülönfélébb emberek fordulnak meg és dolgoznak együtt nálunk egy közös cél érdekében. Az önkénteskedés része ráadásul egy örök tanulás is, rengeteget fejlődhet általa az ember, és mindezt úgy, hogy közben egy jó hangulatú, összetartó közösségben tölti a szabadidejét.”