• Fontosnak tartod, hogy gyerekeid otthonuk biztonságában ismerkedjenek a nagyvilággal?
  • Szeretnéd, ha családod tagjai széleskörű ismereteket gyűjtenének más országokról?
  • Gondolsz arra, hogy fogadó családként családtagjaid más szemszögből látva új értékeket fedezzenek fel a magyar kultúrában?

Számos oka lehet annak, hogy egy diák nem akarja megszakítani tanulmányait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tud igazi AFS tapasztalatot szerezni! Megteremtheted családodnak, gyerekeidnek a lehetőséget, hogy a világ egy távoli szegletét hozzák otthonukba, ha az AFS program keretében befogadtok egy külföldi diákot. Add meg Te is a lehetőséget szeretteidnek arra, hogy belekóstoljanak a világ sokszínűségébe, részesüljenek az interkulturális tanulás soha véget nem érő élményében! Van még pár perced? Akkor nézd meg ezt a rövid videót, amelyben hazánkba érkező diákok mesélnek élményeikről, vagy ezt a videót, amely egy fogadóanya szemszögéből mutatja be a diákfogadás örömeit és kihívásait.

ArtsIllustratedStudios-pro_AFS_1029

Katalin - fogadóanyuka

Megismerhettünk egy teljesen más kultúrát

“Az elején furcsa volt, hogy hirtelen lett egy nagyfiúnk. Tartottam tőle,
hogy az életkorával kapcsolatos dolgokat nehezebben kezeljük, de egyáltalán nem így lett.  Később, már azt sem éreztük problémának, hogy nem beszélünk kiválóan angolul.
Élveztem, hogy mindent meg lehetet vele beszélni, s rajta keresztül megismerhettük egy teljesen más kultúrát”.

Gyakori kérdések

Egy külföldi diákot az otthonunkba fogadni lehetőséget ad arra, hogy felfedezzünk egy számunkra ismeretlen kultúrát, miközben betekintést engedünk sajátunkba, és annak értékeibe. A fiatalok szívesen válnak a kultúra nagyköveteivé azáltal, hogy új családtagjaik számára bemutatják országuk szokásait, hagyományait és nemzeti ünnepeit. Legyen szó akár csak egy étel elkészítéséről vagy városnézésről, minden együtt töltött idő a cserediákkal lehetőséget kínál arra, hogy felfedezzük és megtanuljuk értékelni a kultúrából és más tényezőkből fakadó különbségeinket.
Az AFS egészen 1947 óta kiemelt feladatának tekinti az olyan elméleti és gyakorlati készségek átadását a fiatalok számára, melyekre a globalizáció korában egyre nagyobb szükség van.

17127223289_0b7c18b89b_o

Jelentkezés menete

  1. Kattints ide a jelentkezéshez!
  2. Tájékoztatás és kapcsolatfelvétel az AFS részéről
  3. Cserediák kiválasztása és családlátogatás
  4. Szülőfelkészítő foglalkozás a diák érkezését megelőzően

Hatalmas változás az életünkben!

„Most, 20 évvel később már a saját gyerekeimet viszem az Egyesült Államokba, hogy találkozzanak az egykori fogadó családommal. Remélem, ez a kapcsolat generációkon át fennmaradhat.” –Leonitien Schuiling- Van Bakel, holland cserediák