Számos oka lehet annak, hogy egy diák nem akarja megszakítani tanulmányait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tud igazi AFS tapasztalatot szerezni! Megteremtheted családodnak, gyerekeidnek a lehetőséget, hogy a világ egy távoli szegletét hozzák otthonukba, ha az AFS program keretében befogadtok egy külföldi diákot. Add meg Te is a lehetőséget szeretteidnek arra, hogy belekóstoljanak a világ sokszínűségébe, részesüljenek az interkulturális tanulás soha véget nem érő élményében! Érdeklődj a fogadásról a +36 (30) 929-8319-as telefonszámon!

Aktuálisan fogadható cserediákok listája

Folyamatosan keresünk fogadócsaládokat cserediákjaink számára a világ minden tájáról, akik a következő tanévben érkeznek. Ismerd meg őket!

Megnézem a diákokat!
hosting-infoest-4 (1)

Legközelebbi infóest: 2024. augusztus 1., csütörtök 18:00

Online infóest a cserediák fogadásról

Várunk az AFS online infóestjére, ahol mindent megtudhatsz

 • a külföldi cserediákok fogadásáról
 • a különböző AFS programokról és
 • az AFS világszervezetéről.

részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A részvételhez szükséges Zoom linket emailben küldjük el számodra.

Ingyenesen regisztrálok

6 érv, hogy miért érdemes cserediákot fogadni

A fogadócsaládok betekintést nyernek egy új kultúrába, és sajátjukat is megosztják, így örök emlékek és barátságok születnek. Olyan emberek válnak a család életének részévé, akik bármikor meglátogathatóak a világ másik felén. A fogadócsaládokban a gyerekek gyakran testvérként tekintenek egy cserediákra és a fogadószülők is saját gyermekükként tekintenek a diákra.

Diákfogadási lehetőségek

iskolaknak-bg-4

Középiskolai programra

Teljes tanévre vonatkozó iskolai programok.

Megnézem
iskolaknak-bg-5

Nyári programra

Nyári rövid, intenzív programok.

Megnézem
iskolaknak-bg-6

Rövid fogadás

Rövidebb, minimum 1 hónapos fogadás.

Megnézem

A jelentkezés menete

jelentkezes-1@4x

Jelentkezési lap kitöltése

Jelentkezem!
jelentkezes-2_1@4x

Tájékoztatás és kapcsolatfelvétel az AFS részéről

jelentkezes-3@4x

Cserediák kiválasztása és családlátogatás

jelentkezes-4_1@4x

Szülőfelkészítő foglalkozás a diák érkezését megelőzően

289290_231198670264678_228974120487133_745382_8295600_o

Katalin - fogadóanyuka

Megismerhettünk egy teljesen más kultúrát

“Az elején furcsa volt, hogy hirtelen lett egy nagyfiúnk. Tartottam tőle,
hogy az életkorával kapcsolatos dolgokat nehezebben kezeljük, de egyáltalán nem így lett.  Később, már azt sem éreztük problémának, hogy nem beszélünk kiválóan angolul.
Élveztem, hogy mindent meg lehetet vele beszélni, s rajta keresztül megismerhettük egy teljesen más kultúrát”.

Élménybeszámolók

Itt elolvashatszt néhány korábbi fogadócsaláddal kapcsolatos élménybeszámolót
17127223289_0b7c18b89b_o
 1. Kugler csalad

  Kugler György és Kuglerné Eper Ágnes – Székesfehérvár

  “Családunk élete az utóbbi 9 évben összeforrt az AFS Nemzetközi csereprogramokat bonyolító szervezettel. 2007-ben történt egy decemberi estén, Tímea lányunk előállt az ötlettel, fogadjunk cserediákot. 2008. februárban megérkezett az első…
 2. kovacs-csalad-debrecen

  Kovács család – Debrecen körzet

  “Cserediákot fogadni egy életre szóló élmény. Egy új szituációban próbálhatja ki magát az ember, miközben önmagát és egy diákot is megismer. Egy olyan kalandot nyújt, ami közben egy más, egy…
 3. Hómanné Pálinkás Orsolya-guatemala

  Hómanné Pálinkás Orsolya – Székesfehérvár/Tatabánya

  “Az első cserediákunk egy guatemalai 17 éves fiú volt, aki a fiam osztálytársaként, később már baráti társaságának a részeként töltött velünk 10 hónapot. Mivel nap mint nap beszélgettünk arról hogy…
ArtsIllustratedStudios-pro_AFS_1362
 1. michele-bitetto-jf5SQVEKSFw-unsplash

  Angela – AFS cserediák Olaszországból

  “Magyarországon, találtam meg önmagam. Ezen az éven megismertem az énemet, és így érzem, hogy jobb ember vagyok. Úgy gondolom, hogy annyira jó, valakit találni, aki téged fogadni akar, és nem…
 2. Guti Zsuzsa – Székesfehérvár

  “Arról álmodozom, hogy egyszer majd jó pár év múlva egyszerre lesz itthon az összes gyermekünk. Akkor együtt lesz a mi nemzetközi nagy családunk – Mary Olaszországból, Annka Németországból, Antonio Olaszországból,…
 3. Egy török cserediák Kiskunhalason

  "Én úgy éreztem nála, hogy megérezte azt, hogy igen, számíthat ránk, bármi legyen is az. Igen, úgy fogunk rá tekinteni, ahogy a saját gyerekünkre."
idezet-video

„Most, 20 évvel később már a saját gyerekeimet viszem az Egyesült Államokba, hogy találkozzanak az egykori fogadócsaládommal. Remélem, ez a kapcsolat generációkon át fennmaradhat.”

—Leonitien Schuiling- Van Bakel, holland cserediák

Gyakran Ismételt Kérdések

Egy külföldi diákot az otthonunkba fogadni lehetőséget ad arra, hogy felfedezzünk egy számunkra ismeretlen kultúrát, miközben betekintést engedünk sajátunkba, és annak értékeibe. A fiatalok szívesen válnak a kultúra nagyköveteivé azáltal, hogy új családtagjaik számára bemutatják országuk szokásait, hagyományait és nemzeti ünnepeit. Legyen szó akár csak egy étel elkészítéséről vagy városnézésről, minden együtt töltött idő a cserediákkal lehetőséget kínál arra, hogy felfedezzük és megtanuljuk értékelni a kultúrából és más tényezőkből fakadó különbségeinket.
Az AFS egészen 1947 óta kiemelt feladatának tekinti az olyan elméleti és gyakorlati készségek átadását a fiatalok számára, melyekre a globalizáció korában egyre nagyobb szükség van.