Cesar Gaviria, Kolumbia egykori elnöke

“Ahogy fiatal nők és férfiak megtanulják tisztelni mások kultúráját, világszemléletük egyszerre lesz nemzetközi és humanitárius. Ezek a tulajdonságok a jövő vezetőinek elengedhetetlen ismérvei. Az AFS mérföldkő az oktatásban, mely során felelősségteljes, globális polgárokat nevel.”

43222314140_c92bace6bc_k

Az AFS hisz minden ember értékében és méltóságában, függetlenül annak nemzetiségétől és kultúrájától. Támogatja az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartását fajra, nemre, beszélt nyelvre, vallásra, vagy társadalmi státuszra való tekintet nélkül.

Minden AFS tevékenység alapja az emberi méltóság, a különbözőségek tiszteletben tartása, harmóniára való törekvés másokkal, együttérzés és tolerancia.

Az AFS a világ egyik legnagyobb, legrégebbi diákcsere szervezete. Nemzetközi elismerés övezi, 1989-ben elnyerte a Special Mention kitüntetést az Egyesült Nemzetek Szervezetétől a világ fiataljaiért végzett munka elismeréseképpen. Az AFS tevékenységét az UNESCO is elismeri.

Az AFS-szel lehetőséged van neked is:

Dr Oscar Roches Arias, Nobel - békedíjas - 1987. Costa Rica

„Világpolgárnak ma azt a személyt tekintjük, aki mentes mindenféle előítélettől és intoleranciától. Ez a személy úgy tekint az eltérésekre, mint az élőlények hasznos és természetes tulajdonságaira. Fontos emlékezni arra, hogy az ember nem világpolgárnak születik, az emberből később lesz világpolgár. Az AFS azon dolgozik, hogy ráébressze erre fiataljainkat. A nemzetközi kulturális tapasztalatok és a megismerés alapvető tényezők ehhez az átalakuláshoz. ”