Egy év a paradicsomban

Életem legjobb évét tölthettem el a távoli Costa Ricában. Visszatekintve egyetlen percét sem bántam meg. Rengeteg tapasztalattal és teljesen más emberként tértem haza Közép Amerikából. Életre szóló barátságokat kötöttem, lett egy közép-amerikai családom, megismerhettem a helyiek szokásait, kultúráját.

A costa ricai emberek nagyon nyugodtak és barátságosak. Több éve az ország nyeri el a világ legboldogabb országa címet. Legfőbb mottójuk a Pura Vida. Tiszta életet jelent, de valójában sokkal több. Ha minden rendben van, az Pura Vida, ha valami gond van akkor is Pura Vida, mert minden problémára van megoldás.

DobosBence

Megnyílt előttem egy addig teljesen ismeretlen világ. Megtanultam alkalmazkodni egy másik környezetben, bízni magamban és megoldani a problémákat. Rájöttem, egyedül is képes vagyok élni, távol Magyarországtól.

A mai napig tartom a kapcsolatot a családdal és a barátokkal is. Mindig szívesen visszavárnak, 2016-ban a szüleimmel vissza mentünk meglátogatni Őket és minden olyan volt mint régen. Rengeteget köszönhetek Costa Ricának, igazából mindent amiatt értem el, hogy annyit tanultam kint. Megtanultam spanyolul, barátokat szerezni és magabiztosnak lenni. De a legfontosabb amit megtanultam az az, hogyan legyek boldog.

A csereév pozitív irányban megváltoztatta teljesen az életemet, és egy felejthetetlen emléket adott nekem! Órákig lehetne mesélni Costa Ricáról. Sok szuper helyre lehet menni az AFS-el, minden országban sokat lehet tanulni. Ha Costa Ricát választjátok garantáltan életetek legjobb éve lesz és mindig veletek lesz egy kis rész a trópusi országból.
Dobos Bence