Mi az a kiválasztás?

Belevágni külföldi tanulmányi programba minden esetben nagy döntés, mely nem csak a kiutazás iránt érdeklődő fiatalt, de a család minden tagját érinti. Tudjuk, hogy kezdetben sok a megválaszolandó kérdés és kételyek is akadhatnak, a döntést pedig átgondoltan kell meghozni. Az AFS Magyarország éppen ezért nagy hangsúlyt fektet az érdeklődő fiatalok személyes megismerésére a jelentkezés folyamán, miközben igyekszünk lehetőséget és teret biztosítani arra, hogy mind a diák, mind a szülő a lehető legtöbb információval gazdagodjon, még a végleges döntés meghozatala előtt. E célt szolgálja az úgynevezett Kiválasztási hétvége is, melyen minden AFS programra jelentkezőnek részt kell vennie és megfelelnie ahhoz, hogy AFS cserediák lehessen.

A kiválasztás egy olyan kétnapos program, mely arra szolgál, hogy az AFS felmérje a jelentkezők motivációját és rátermettségét a cserediák programokra. A két nap alatt képzett önkéntes trénereink vezetésével különböző csoportos feladatokban és játékokban vesznek részt a jelentkezők, melyek mindegyike azokat a készségeket és képességeket mérik fel, amelyek egy csereprogram során is nélkülözhetetlenek. A jelentkezők többek között önismereti, kapcsolatteremtő, stressztűrő valamint rugalmasságot mérő feladatokra számíthatnak.

A feladatok során nem csak az AFS ismeri meg egyre jobban a jelentkezőket, de a résztvevők is egyre több ismeretet szereznek arról, hogy miből áll egy cserediák-program és bepillantást nyerhetnek az AFS világába. Lehetőségük van korábbi AFS programon részt vett fiatalokkal, önkéntesekkel is beszélgetniük, akik segíthetnek akár az országválasztásban is.

Ezen kívül a szülőket is várjuk a hétvége második napján, hogy nekik is tartsunk egy átfogó tájékoztató előadást, illetve számukra is megadjuk a lehetőséget, hogy korábbi kiutazó diákokat ismerjenek meg, illetve feltegyék kérdéseiket. A program zárásaként vasárnap arra kérjük a diákokat és a szülőket, hogy véglegesítsék az országválasztásukat és adjanak le egy 3 programból álló listát, ahová szeretnék, hogy a gyermek utazzon.

Mivel az egyes országokba a helyek korlátozottak, ezért a kiválasztáson nyújtott teljesítmény az, amely alapján ki tudjuk ajánlani az egyes programokat. A kiválasztás eredményéről az azt követő két héten belül értesítjük írásban a résztvevő diákot és a szülőket is.

A kiválasztás díja 25 000 Ft, mely a kétnapos tábor étkezési, szállás és programköltségét teljes körűen magába foglalja.

Kérdés esetén keresd Pethő Annát az [email protected] e-mail címen vagy a +36.1.212.1821-es telefonszámon (1-es mellék).