TELJES ÖSZTÖNDÍJAS nemzetközi program az AFS-nél!

AZ AFS GLOBAL STEM ACADEMY 2024 segítségével a sikeres pályázók online programon vesznek részt és 1 hónapot külföldön tölthetnek.
Jelentkezési határidő: 2024. január 15.

 

További részletek a beszámoló alatt.

Göncző Emma, korábbi ösztöndíjas diák beszámolója:

AFS STEM NASA

“Nekem 2023 július 7-e és 31-e között volt lehetőségem részt venni ezen a programon Houstonban az USA-ban. Hétköznap délelőttönként rendes tanóráink voltak, délutánonként VR projektjeink, esténként pedig különféle programok, a mozis esttől a karaoke esten át a bowlingozásig. Hétvégén múzeumokba, cégekhez vagy alapítványokhoz látogattunk el. Volt köztük természettudományi múzeum, egészségügyi múzeum, modern művészet múzeum, BP látogatás, egy alapítványnál önkénteskedtünk is és NASA központban is jártunk.
Az egész program alatt nagyon jól éreztem magam. Számomra ez életem egyik legjobb hónapja volt. Soha nem képzeltem volna, hogy ennyire fiatalon eljutok egy másik kontinensre, főleg nem az Egyesült Államokba és hogy megismerkedek ennyi emberrel a világ sok-sok

AFS STEM NASA

 

 pontjáról. A program alatt 5 kontinensről szereztem életre
 szóló barátokat, rengeteget tanultam a STEM témakörben, fejlődött az angol tudásom és egy csomó másik kultúrával  ismerkedtem meg. 
Egyszerűen szavakkal leírhatatlan az az élmény amit én ebben a programban megtapasztaltam és melegen ajánlom mindenkinek aki a jövőben jelentkezni szeretne rá.” 
A képeken Emma és az AFS-es csapat a NASA-ban

 

További részletek az AFS Global STEM Academy 2024-ről:

 

STEM ösztöndíj részletek

 

Az angol nyelven kitöltött jelentkezéseket 2024. január 15-ig várják a szervezők ide kattintva:

https://afs.org/global-stem/academies/

A nemzetközi központunk korlátozott számban ösztöndíjas helyeket ajánlott fel Magyarország számára az AFS Global STEM Academy 2024-es programjára. A jelentkezés a nemzetközi központon keresztül zajlik, és bárki pályázatát várják, aki:

 

  • 2006. szeptember 1 és 2009. április 1 között született
  • A pályázat kitöltéséhez és a programon való aktív részvételhez szükséges angol nyelvtudással rendelkezik
  • Kimagaslóan érdeklődik a STEM területek (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány, matematika), valamint a fenntarthatóság és a globális kompetencia témaköre iránt.
Add meg az esélyt magadnak, vagy ajánld figyelmébe másnak, akinek érdekes lehet!