Sopron nemcsak a leghűségesebb város, de már jó évtizede az egyik legkülönlegesebb is. Azóta fogadja az AFS Magyarország cserediákjait. Azon belül a soproni erdészeti iskola 2012 óta. Az elmúlt tanévekben az intézmény már 14 diákunkat fogadta be, segítette és tette számukra feledhetetlenné magyarországi csereévét. Sokan nemcsak második otthonukként tekintenek Sopronra, de rendszeresen vissza, haza is járnak hozzánk.

Az ünnepélyes táblaátadóra szeptember 2-án vasárnap délután került sor a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanévnyitó ünnepélyén. Az eddigi közös munka elismeréseként az iskola ’AFS Partneriskola’ táblát vehetett át, amit Csaba Gergely az AFS Magyarország kuratóriumának elnöke adott át. Hoczek László József igazgató úr beszédében méltatta az AFS és az iskola eddigi együttműködését, majd reményét fejezte ki a folytatást illetően.

Az iskola Magyarország legrégibb erdészeti iskolája, országos beiskolázású, és nagy szerepe volt abban, hogy Sopront ma már az AFS egyik stabil bástyájaként ismerik. Az eseményen a szülők, diákok, tanárok és öregdiákok mellett természetesen jelen voltak cserediákjaink is.

Civitas Fidelissima? Igen. De most már nemcsak a hazához, hanem az AFS-hez is hűséges a város ?

Beszámoló az iskola honlapján

A cikk szerzője: Vódli Zsolt István tanár, kuratóriumi tag