years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

A cserediák három hónapot tölt a célországban. A három hónapos programjaink kizárólag európai országokba irányulnak, mivel ez a csereprogram speciális EU fókuszú. Ennek jegyében a csereprogram lezárásaként minden ilyen programon részt vevő diák – fogadó országtól függetlenül – Brüsszelbe utazik és ott egy három napos záró táborban vesz részt. A tábor során EU-s intézményekbe is ellátogatnak a cserediákok és különböző EU témájú csoportos foglalkozásokban van részük.

Az AFS iskolai programjai esetében – ahogy a név is mutatja – a cserediák középiskolába jár. A célországban fogadó iskoláról az AFS gondoskodik és végzi a diák beíratását.

A cserediák fogadó családnál lakik. A fogadó családot az AFS biztosítja a szervezet standardjai szerint, valamint fogadó család kiválasztási és ellenőrzési folyamatainak megfelelően.

A cserediákot a program ideje alatt az AFS helyi önkéntesei, valamint a célország AFS irodája támogatja, felügyeli és az interkulturális tanulás folyamatában segíti.

Egyéb tudnivalók a programról

Születési időpont szerinti alkalmasság:

  • 2004.05.08. – 2007.01.09. (keresztfélév)
  • 2005.12.26. – 2008.08.27. (normál tanrend)

Középfokú angol,
ELTIS teszt minimum 215-ös pontszámmal.
Érettségizett diákokat nem fogadnak a normál tanrenden!

Tartózkodási engedélyhez szükséges dokumentumok költsége kb. 15 EUR.
Szülői beleegyező nyilatkozat hitelesítése kb. 20 EUR
A külföldi tartózkodás idejére felelősségbiztosítás megkötése kötelező, mely kb. 50 EUR egy éves program esetében.

Szeretnél többet tudni a programról?

KATTINTS IDE, ha érdekelnek az országgal és helyi sajátosságokkal kapcsolatos részletek.