Július második szombatján került sor az új budapesti körzetvezetés által szervezett első (és nem utolsó!) csapatépítő piknikre a Városligetben.
Az eseményt egy AFS Alapok tréning utánkövetéssel nyitottuk délután 2-kor, melyen legújabb önkénteseink nagy része részt is vett. 2 óra alatt megismerhették Budapest körzet működését, új rendszerét, az új körzetvezetést, és a különböző feladatokat és pozíciókat, melyeknek elvégzésével, betöltésével és segítésével a 2018/19-es tanévben az AFS Budapest sikerességéhez tudnak hozzájárulni. A prezentációt érdekes prekoncepciós játék és debriefing követte.

Ezután kezdett el a „régebbi” önkéntes sereg az AFS klub helyiségébe szivárogni. Miután mindenki összegyűlt, fogtuk az üdítőkkel, rágcsálnivalókkal és gyümölcsökkel teli kosárkákat, majd kisétáltunk a Városligetbe. Egy szimpatikus kis helyet kiválasztva letelepedtünk, „megterítettünk” és egy bemutatkozó körrel indítottuk a csapatépítőt. Ezáltal a régiek is meg tudtak ismerkedni az újakkal és fordítva.

A bemutatkozás után a társaságot véletlenszerűen 4 csapatba osztottuk. Minden csapat kapott egy-egy kirakót, amit a lehető legrövidebb időn belül kellett kirakni. A csavar a dologban az volt, hogy nem mindegyik darab tartozott a csoport saját kirakósához. Egymásnál kellett keresni a hiányzó részeket. Mindezt kreatív csere-berével lehetett csak megoldani. A játék végén a szervezők nagy meglepetésére igazságos, közös megegyezés született. Mind a négy kirakós utolsó darabját együtt, egy időben helyezték el a csapattagok, így mindenki nyertes lett.

A programot kisebb körökben való beszélgetéssel és természetesen egy közös csoportképpel zártuk.

Bizakodóan tekintünk a jövőbe és reméljük, hogy az ehhez hasonló programokkal nem csak meglévő önkénteseinket tudjuk motiválni, de az újakat is bevonva egy megújult, pörgős csapattal fogjuk az augusztusban érkező diákokat fogadni. Így vágunk mi bele az új tanévbe!

A szöveget írta és összeállította: Bunyevácz Anna