Sziasztok,a nevem Hubert Bieniek, Lengyelországból jöttem és az AFS Magyarország önkéntes segítője voltam az EVS programnak köszönhetően. Több, mint 10 hónapot tölthettem a csodálatos országotok fővárosában.

Nagyszerű utazás volt számomra az egész, aminek során a fő feladatom előadások tartása volt magyar iskolákban. Több, mint 230 prezentációt tartottam, és több tucat magyar várost látogattam meg. Sikerült megismerkednem a magyar kultúrával, szokásokkal és hagyományokkal – jóval részletesebben, mint a többi barátomnak, akik szintén részt vettek magyarországi EVS projektekben.

Az egyetlen dolog, amit megbántam, hogy nem tanultam magyarul, ami egy gyönyörű, de ugyanakkor nagyon nehéz nyelv.

Remek volt az AFS Magyarország tagjának lenni – rengeteg barátot és felbecsülhetetlen tapasztalatokat szereztem.

Remélem, hogy a kapcsolatom az AFS Magyarországgal még nem fejeződött be és még sok lehetőségem lesz visszatérni a második otthonomba és részt venni az AFS eseményein.

Nagyon fog hiányozni Magyarország, főképp a Túró Rudi, ami nálunk Lengyelországban nincs.

Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ezt az évet életem legjobb évévé tették. Ez az év sokat változtatott rajtam és segített a jövőbeli terveimmel kapcsolatban is. Még nem tudom, mit fogok csinálni életem során, de azt már tudom, nincs semmi baj egy kis bizonytalansággal.

A következő találkozásig,

Hubert