… berber, föníciai, pun, római, oszmán, francia…… Alyssa, Hannibál, Szent Ágoston, Ibn Khaldoun, Khereddine Bacha…
Tapasztalja meg a sokszínű tunéziai örökséget, értékeket és motivált fiatalokat! Növelje tudatosságát, kezdje el világpolgárként az utazását egy észak-afrikai,
arab-muszlim, mediterrán, európai hatású országban!

Vallás
Tunézia túlnyomórészt muszlim ország, kisebbségben vannak a zsidók és a keresztények (2%). Rengeteg mecset van. Van néhány templom és zsinagóga az ország néhány nagyobb városában.

Étkezési szokások
A tunéziai étrend nagyrészt húsra, zöldségekre és kenyérre épül. Vannak vegetáriánus és vegán lehetőségek, de a családok nem nagyon szoktak vaj, vagy tojás nélkül főzni. A tunéziaiak "halal" étrendet is követnek, ami azt jelenti, hogy nem esznek sertéshúst. Sertéshúst a boltokban sem árulnak gyakran.

Dohányzás
A dohányzás tilos, mivel a fogadó családok nem fogadnak be dohányzó diákot. A tunéziai törvények szerint 18 év alatti tinédzserek nem ihatnak. Ezért az alkoholfogyasztás sem megengedett.

Környezet és földrajz


Tunézia Észak-Afrikában, a Földközi-tenger partján fekszik. Erdői, hegyei és tengerpartjai vannak, délen egy kiterjedt sivatag (Szahara) található.Tunéziában nincs sok esős nap (még télen sem). A hőmérséklet télen 7 foktól ősszel és tavasszal 15 fokig, nyáron pedig 36 fokig terjedhet.Jöjjön el, tanuljon és tapasztalja meg az életet egy észak-afrikai, arab-muszlim, mediterrán, európai hatású országban.Kulturális érzékenység, tolerancia más vallásokkal szemben. Felkészültség a családközpontú társadalomhoz való alkalmazkodásra, tanulási – kíváncsiság.Akadémiai tanév program, melynek során a diákok vendéglátó családoknál élnek, államiközépiskolába járnak és különböző kulturális tevékenységekben vesznek részt a befogadó közösségben.


Tanulás

A tunéziai emberek jól ismertek vendégszeretetükről. Ez a program lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak, hogy elmerüljenek a tunéziai kultúrában, miközben egy fogadó családnál élnek és egy tunéziai középiskolába járnak. Az iskolalátogatás kötelező, csakúgy, mint a speciális AFS orientációk és tevékenységek. Mindez kiváló lehetőséget ad arra, hogy különböző módokon fedezd fel Tunéziát, annak kultúráját, történelmét és táját.

Mindig lesz egy önkéntes és egy munkatárs, aki kész támogatni téged, amikor csak szükséged van rá.
Egyetlen kívánságuk, hogy ez az év egy életre szóló élménnyé váljon.

Fedezd fel az elérhető programjainkat: Tunézia