Földrajzi ismertetője
Dél-Amerika második legkisebb országa, Ecuador igazán változatos földrajzzal van megáldva. A fenséges Andok hegyei nyugaton gazdag, trópusi tengerparti síkságra, keleten pedig dús esőerdőre osztják az országot. Az egyedülálló ökoszisztémájáról híres Galápagos-szigetek szintén Ecuador részét képezik. A világ más részein óriási távolságok által elválasztott növény- és állatvilág Ecuadorban egy rövid buszozáson belül egymás mellett él.

Vallás
Jellemzően római katolikusok, de mindenféle hitet el fogadnak, mivel az általános konzervativizmus ellenére az ecuadoriak többségét nagyfokú vallási tolerancia jellemzi.

Étkezési szokások
A tipikus ecuadori étrend szerint naponta kétszer, ebédre és vacsorára valamilyen húst (marhahús, sertéshús, baromfi, hal vagy más tenger gyümölcsei, felvágottak) kell enni. A húsadagok nem feltétlenül nagyok, és mindig rizs és valamilyen főtt zöldség vagy saláta kíséri őket. Sokszor a húst pörköltként főzik, amelyhez szintén rizs jár. A rizs mellett a burgonya, a tészta, a tengerparton pedig a bab, a yucca és a plantains a fő táplálék. A szénhidrátok jelentik a fő táplálékbevitelt, és nem ritka, hogy egy étkezésen kettőt vagy hármat (rizs, burgonya és tészta) is fogyasztanak. Mindenesetre a zöldségek soha nem állnak az étkezés középpontjában. A vegetáriánusok számára (különösen a nagyon szigorúak számára) mindez azt jelenti, hogy bár mindenképpen felelősséget kell vállalniuk a táplálkozási igényeikért, mégis lesznek korlátaik, és a legtöbbször a húson kívül minden mást meg kell enniük az étkezésben. Különösen azok számára, akik egyáltalán nem esznek semmiféle húst, lehetetlen lehet a kiegyensúlyozott étrend, hacsak nem biztosítanak maguknak olyan élelmiszereket, amelyek a főként keményítőből álló étrendből származó fehérjehiányt kompenzálhatják.

Egészség
Súlyos fogyatékkal élő diákokat nem tudnak elhelyezni, mivel országszerte hiányoznak a megfelelő létesítmények.
Dohányzás: A legtöbb családban legalább egy tag dohányzik, de ennek ellenére sok ecuadori család tiltakozik a tizenévesek dohányzása és/vagy a házon belüli dohányzás ellen.

Környezet és földrajz
Az ország három nagyon különböző földrajzi régiót mutat be: a tengerparti alföldet, az Andokat a magas síkságokkal és völgyekkel, valamint az Amazonas-medence felé húzódó, sűrűn erdős keleti régiót. Vagyis, ecuadori kifejezéssel élve, a Costa, a Sierra és az Oriente. A Csendes-óceánban található Galápagos-szigetek egy negyedik földrajzi régiót alkotnak. AFS elhelyezésekre azonban csak a tengerparti és a hegyvidéki régiókban kerül sor. A résztvevőknek fakultatív, fizetett kirándulásokat kínálnak a Galápagos-szigetekre és az amazóniai esőerdőbe.

Nyelv
Spanyol

Az ország főbb jellemzői
A régi világ bűvölete és az új világ varázsa. Csodálatos tájak és szívmelengető emberek. Kulturálisan és földrajzilag legalább két ország egyben.

A programról, iskoláról
A résztvevők és a családok "összepárosítása" helyett a különböző kultúrák képviselőit erősségeik és szükségleteik alapján helyezzük egymás mellé, hogy egymástól tanulhassanak és kölcsönösen kihívások elé állítsák őket egy támogató környezetben. Az AFS fogadócsaládok nem kapnak fizetést – ők hívnak meg téged az
otthonukba, abban a reményben, hogy te is családtaggá válsz. A diákoknak rendszeresen iskolába kell járniuk, és részt kell venniük minden olyan tanulmányi tevékenységben, ami a rendes diákoknak is kötelező. Hivatalosan az iskolák nem adhatnak bizonyítványt a vendégtanulóknak, de sok iskola ad bizonyítványt az arra érdemes AFS tanulóknak. A diákokat vagy állami iskolákban helyezzük el, amelyek ingyenesek, vagy olyan magániskolákban, ahol az AFS tandíjmentességet vagy ösztöndíjat biztosított.

Iskolai végzettség: Az általános alapfokú oktatás tíz szintje (év) (spanyolul EGB) és további három szint (év) az általános egységes iskola (spanyolul BGU). Ezt az utolsó három szintet a BGU 1., a BGU 2. és a BGU 3. szintjének nevezik (korábbi nevük 11., 12. és 13. szint).

Iskolatípusok: Többnyire állami, bár lehetőség van magániskolába járni, feltéve, hogy az iskola tandíjmentességi megállapodást kötött az AFS-szel. Az oktatási minisztérium által az iskolakijelölés után felmerülő nehézségek miatt az AFS diákjai nem válthatnak iskolát a tanév közepén.

Kötelező tantárgyak: Minden diáknak tanulnia kell egy csoport tantárgyat, amelyeket "közös alaptárgyaknak" neveznek, mint például fizika, matematika, biológia, kémia, társadalomtudományok, angol stb. Ez lehetővé teszi a diákok számára, hogy elsajátítsanak bizonyos, az általános képzésük szempontjából lényeges alapkészségeket. Iskoláink nagyon kevés tanórán kívüli tevékenységet kínálnak.

Iskolai év: A tengerparton és a Galapagos-szigeteken a tanév májustól februárig tart. A hegyekben és a keleti tartományokban szeptembertől júniusig tart. A tanév két, egyenként öt hónapos félévre oszlik. A félévek között 15 napos szünet van. A külföldi cserediákoknak nem adható bizonyítvány vagy diploma. Az ecuadori kormány kifejezetten utasítja az iskolákat, hogy ne adjanak ki bizonyítványt vagy diplomát a külföldi cserediákoknak, mivel ők csak egy évre kerülnek be az iskolarendszerünkbe. Az iskolák kérésre igazolást adhatnak a látogatásról, amely tartalmazza a látogatott kurzusok listáját (de nem adnak jegyet vagy osztályzatot), és csak azoknak a diákoknak, akiknek tiszta a jelenléti íve, és akik elvégzik a kötelező iskolai munkájukat.

Fedezd fel az elérhető programjainkat: Ecuador