Ausztria
Emberek
Az osztrákok barátságosak és udvariasak. Egy tipikus osztrákot nyíltszívűnek írhatunk le, de óvatosak, ha új dolgok megismeréséről van szó. Habár egyrészről nagy hangsúlyt fektetnek a pontosságra, rendre és az alaposságra, másrészről szeretik a társaságot, melegszívűek és életre valóak. Az osztrákok büszkék akarnak lenni az otthonukra, ezért nem vetik meg a nehéz munkát. Az osztrákok számára szintén érték a meghittség. Szeretnek együtt lenni és órákon keresztül beszélgetni. Például illetlenség elhagyni az asztalt rögtön azután, hogy befejezted az étkezést. Az osztrákok ilyenkor kihasználják az időt, hogy elmeséljék egymásnak a nap történéseit. A legtöbb ember Ausztriában katolikus (74%), a többiek főként protestánsok.

 

Gasztronómia
Az osztrákok nagyon büszkék a konyhájukra és imádnak enni. Mivel gyakran mind a két szülő dolgozik Ausztriában, a közös étkezés nem magától értetődő. A gyerekek többnyire maguk készítik az ebédjüket. Viszont minden család egy étkezést közösen fogyaszt el, ami mindig jó lehetőség a beszélgetésre. Ausztria híres a „Wiener Shnitzelről” és a „Tafelspitzéről”. Az étel nagyon fontos az osztrákoknak. Ezért szeretnek kísérletezni és kipróbálni új ízeket, nyitottak az új dolgokra. Ausztria a világ egyik legtisztább országa, ezért a csapvíz is iható.

Iskola
Az első félév után és a tanév végén a diákok igazolást kapnak. A diákok középiskolába járnak a csereévük alatt. Iskola hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 2-ig tart. Néhány iskolában szombatonként is van tanítás. Ha egy iskolában nincs szombaton tanítás, akkor elképzelhető hogy lehet néhány plusz órájuk délutánonként. Ebédelni lehet menzán vagy lehet vinni ebédet otthonról is.

Család
Ausztriában gyakori, hogy mindkét szülő dolgozik. Ezért a gyerekek viszonylag korán megtanulnak önállóan boldogulni. Az osztrákok szeretik a kényelmet, ezért sokan papucsot és melegítőt viselnek otthon.

Utazás
Az AFS körzetek egy vagy két napos utakat szerveznek (Pozsonyba, Budapestre, Velencébe…). Ezeket az utakat a diákok fizetik.

Fedezd fel az elérhető programjainkat: Ausztria