Ausztralia
Emberek
A legtöbben nagyvárosokban élnek, a két legnépesebb város Sydney és Melbourne. Az ország hivatalos nyelve az angol, de emellett sokan beszélnek olaszul, görögül és kínaiul is, mivel a mai lakosság egynegyed része nem Ausztrália szülötte. Ebből is jól látható, hogy magas a bevándorlók aránya a lakosok között.

Az ausztrálok mindössze 68 százaléka vallásos, a legszélesebb körben gyakorolt vallás az anglikán, a katolikus, és egyéb keresztény felekezetek. Emellett az iszlám, a buddhizmus, a judaizmus és hinduizmus hívői is megtalálhatók az országban.

Kedvelik a nyílt és egyenes embereket. Ha valaki azt mondja „nem”, azt úgy is érti, és sértő, ha válaszul valaki alkudozni kezd. Viselkedésük laza, és két lábbal járnak a földön.  Nagyon barátságosak, nem ritka, hogy idegeneket szólítanak meg az utcán. Első találkozáskor a felnőttek határozott kézfogással egymás szemébe nézve üdvözlik egymást, míg a tinédzserek mosolyognak vagy bólintanak. Udvariasak, és tiszteletteljesek; a szipogás, köpködés és káromkodás nem elfogadott. Az ausztrálok általánosságban toleránsak, és elfogadóak. Nem nézik jó szemmel, ha valaki a neme, kultúrája, vallási vagy nemi hovatartozása miatt diszkriminálja a másikat. Mindenek fellett hisznek abban, hogy mindenki egyenlő. A „kérlek”, „köszönöm” és „bocsánat” szót nagyon sokat használják, még akkor is, ha nem tűnik indokoltnak, és tőled is ezt várják el.

Iskola
Az ausztrál iskola 12 éven át tart, de a diákoknak csak az első 10 év kötelező, habár csupán 10 százalékuk hagyja abba az iskolát a 10. év után. Az oktatás a 6. életévükben kezdődik, és a 17. születésnapjukkal egybeeső évben ér véget. Vannak állami és magán iskolák is, de a diákok háromnegyede állami iskolába jár. A középiskolák lehetnek koedukáltak is, de a nem koedukált iskolában is sok lehetőségük van a diákoknak találkozni az ellenkező nemmel, viszont az órákat nem együtt látogatják. A legtöbb ausztrál állami iskolában egyenruhát kell viselniük a tanulóknak, melyért ők fizetnek, mivel ez tulajdonképpen a saját ruhájuk. A tantárgyak államról államra változnak, viszont az angol, történelem, földrajz, matematika, fizika és kémia kötelező tantárgy. Minden iskolában másak a választható tantárgyak, vannak olyan iskolák melyek külön például zenére, gazdálkodásra, vagy művészetekre szakosodnak.

A cserediákok a 11. évfolyam tanulói lesznek, mivel a 12. évben elsősorban az érettségire készülnek a tanulók. Az iskolaév időtartama szintén különböző a legtöbb államban, de általánosságban január végén, február elején kezdődik, és december közepéig tart. A tanév négy negyedévre oszlik, rövid szünetek választják el őket. Negyedévek januárban, kora áprilisban, késő júniusban és késő szeptemberben kezdődnek.

Cserediákként az iskolába sokféleképpen tudsz eljutni, attól függ, mennyire messze élsz tőle. Ha a közelben laksz, gyalogolhatsz vagy kerékpározhatsz, ha pedig messzebb, akkor buszozhatsz, vonatozhatsz, vagy előfordulhat, hogy valamelyik fogadószülőd visz majd el reggelente. Sokféle sportklubhoz csatlakozhatsz, az ausztrálokat sokan sport őrülteknek is hívják, több mint 120 nemzeti sportszervezetük van, így biztosan találsz majd kedvedre valót.

Család
Az életed egy ausztrál családdal igazán különleges élmény lesz. Minden család egyedi, minden formában és méretben léteznek, a saját jellemzőik és értékeik teszik különlegessé őket. Mivel Ausztrália egy multikulturális ország, ezért előfordulhat, hogy fogadócsaládod az angol mellett egy másik nyelvet is használ majd. A gyerekek általában csak a szülőkkel élnek együtt, tehát nem lakik velük a nagymama, keresztapa, stb.

Legtöbbször az anyukák szabják meg a családra érvényes szabályokat. A kisebb testvéreknek ugyanannyira kell tisztelnie a nagyobbakat, mint a nagyobbaknak őket, mivel minden gyereket egyenlőnek tekintenek. A gyerekek általában függetlenek, a szülők lehetőséget adnak arra, hogy éljék a saját életüket, tapasztalatot szerezzenek, de természetesen bizonyos határokon belül, összhangban a korosztályukkal.

Az ausztrál családokban nem annyira népszerű az arcra puszi, mint Európában, ők inkább megölelik egymást, vagy megsimogatják egymás hátát. Szeretetüket közös programokkal – például kerti sütögetés, családi kirándulás –is kifejezhetik, melyek alól nem érdemes kivonnod magad, mivel a folyamatos zárkózott, csendes viselkedést sértőnek tekintik.

A házimunkát megosztják egymás közt, nincsenek speciális férfi, női feladatok. A szülők elvárják tőled, hogy te is kivedd a részed a házimunkából, és kitakarítsd a szobádat. A zárt ajtók általában azt jelentik „ne zavarj”, ilyenkor kopogj, és csak akkor menj be, ha hívnak. Minden családnak saját szabályai vannak, de a legtöbb gyerektől elvárják, hogy elmondja hová megy, mikor és kikkel, így mindig biztonságban tudhatják őket a fogadószüleik.

Étkezés
Az ausztrál konyha nagy részben a brit és kontinentális konyhából alakult ki. Népszerű ételeik a húsos pite, kolbásztekercsek, fish and chips és a bárányhús. Az amerikai stílusú gyors ételek is nagyon gyakoriak, de mostanában az ausztrál konyha a sushira, kebabra és számos más ételre is kiterjed, mivel az etnikai sokszínűség a gasztronómiában is megjelenik.

Az étkezési szokások családonként változóak, de a gyors ételek egyre népszerűbbek a nagyvárosokban, habár a napos idő mindig jó okot ad egy kerti grillezésre. Nem feltétlen főznek minden nap, főként zöldségeket, gyümölcsöket, burgonyát vagy kenyeret fogyasztanak, de a hús minden étkezés alapelemeként.

Hétköznaponként a reggeli valami egyszerű, például kávé és pirítós, zabpehely és gyümölcslé. Hétvégenként nagyobb reggelit készítenek baconnel, virslivel, tojással és pirítóssal. Az ebéd fontos étkezés, de nem esznek nehezek, általában csak egy szendvicset fogyasztanak. Tízóraira vagy uzsonnára legtöbbször kávé, tea vagy gyümölcslé és valami könnyű rágcsálnivaló a menü. Nagyon szeretik a sós ételeket, mint a csipsz, vagy burgonyaszirom. Emellett kedveltek az édes ételek, például cukorkák, kekszek, aprósütemények is.