Kíváncsi vagy, kik azok az önkénteseink, akik az idei évben valamivel kiemelkedtek? Kattints IDE és nézd végig a “legek csarnokát”!

 

Sokszínűek és fantasztikusak az önkénteseink! Olvasd el mennyire:

Angyal Ákos A legberobbanóbb “Berobbant” közénk. Kedves, udvarias, intelligens fiatalember.
Nagyon aktívan állt feladatokhoz. Megbízható, mindig lehet rá számítani.
A körzetet képviselte már több alkalommal is. ”
“Levezényelte” az indiai AFS -el a kulturális élmény cserét, aktívan részt vesz a körzet életében, fogadó testvér, őrangyal, segíti a cserediákokat .
Antal Szilvia A legígéretesebb felnőtt Antal Szilvia pedig megérdemli a “legígéretesebb felnőtt” címet azzal, hogy ugyan csak 2021 októberében csatlakozott hozzánk, de azóta minden lehetőséget megragadott hogy beilleszkedjen a körzetbe és megtanulja a körzetvezetés felnőtt kihívásait. Azóta szinte minden családlátogatáson vagy ketten voltunk, vagy az utóbbi időben már ő egyedül viszi az új fogadó családok látogatását, és ezzel ő válik a fő kapcsolattartó, ami óriási terhet vesz le rólam, gyakorlatilag ez teszi lehetővé hogy képes legyek Veszprém körzetben is helyt állni. Tanári múltja és meglévő kapcsolatai pedig az iskolakapcsolatainkra vannak látványos pozitív hatással.
Bán Helga A legszuperebb jobbkéz Bán Helga a “legszuperebb jobbkéz”‘, aki decemberi csatlakozása óta mindig ott segít ahol éppen szükségem van rá. Nemcsak elvállalta a magyar tanítást, de helyszínt is biztosít az iskolájukban, és nem csak magyart tanít, de beszélget is velük és érzékeny a problémáikra, így jelzi ha valakinek valamiben szüksége van segítségre.
Bohos Melanie A szupernóvaként berobbanó önkéntes 2022 legfényesebben ragyogó csillag az önkéntesek egén. Szupernova ként robbant be a fehérvári körzet életébe. Nem válogat a lehetőségek között, kapva kap az alkalmakon, lehet az basic, őrangyal, orientáció vagy külföldi tréning.
Bunyevácz Anna Az év projektmenedzsere Anna ebben az évben is minden szálat megmozgatott, hogy az AFS misszióját képviselje. Állhatatos munkájával számos kiutazót hozzásegített élete nagy kalandjához, miközben a színfalak mögött több AFS projekten is dolgozott. Sokan nem is látják az emberfeletti erőfeszítéseket, amelyeket Anna a kulcsfontosságú AFS projektek háttérmunkálataiba fektetett. Kiváló szervezőkészségei hatalmas AFS-es tudással párosulnak, s e készségeit kamatoztatva Anna rengeteget dolgozik az önkéntesek következő generációjának képzésén is. Páratlan kötelességtudatát és elhivatottságát ismerve pedig biztosak lehetünk abban is, hogy a jövőben is számos program megvalósítását köszönhetjük majd Neki.
Cseri Ádám A legmegbízhatóbb és leghűségesebb önkéntes Ádámra kezdő gimnazista kora óta, és még most végzős egyetemistaként is minden területen lehetett számítani. Sokszoros őrangyalként idén az egyik legproblémásabb diákkal és az ő fogadócsaládjával való viszonyban is helytállt. Körzettalálkozó levezetését, friss őrangyalok mentorálását is nyugodtan rá lehetett bízni. Körzetprogramot (társasjáték-est) önállóan szervezett. Önállóan jelentkezett országos orientációs tréningekre is, ahol csapatvezetőként dolgozott, közben a körzet felé is tudósított a történésekről és a cserediákok utazásánál is segített.
A kommunikációja kiemelkedő, megbízható, türelmes, higgadt empatikus személyiségével lecsillapítja az esetleges kezdődő vitákat, konfliktusokat. A fiatalabb önkéntesek és a cserediákok is felnéznek rá és szívesen követik a javaslatait.
Csoma Zsuzsanna A körzetvezetők álma körzetsegítőként A körzetvezetők álma körzet segítőként! Fantasztikus lelkesedése, töretlen aktivitása, ötletei, munkája nélkül nem lennénk olyan jók, mint amilyenek vagyunk. 😍.. nagyon bírom a direkt komunikációját, kimondja véleményét és őszintén meg tudunk beszélni mindent.
Deli Orsolya A legfontosabb kapocs Ő a magyar tanára a diákoknak , de azontúl sokat segít a programok lebonyolításában is. Ő egy kapocs a diákok és köztem . Mindenki őrangyala is.
Dr. Rutkovszky Edéné – Kata A körzet második motorja A körzet második motorja. Mindig lehet rá számítani szervezésben, lebonyolításban.
Galac Petra és Albányai Fanni Az orientációk legfőbb támogatói Nem lehetünk elég hálásak Petrának és Fanninak sem, akik oszlopos tagjai voltak szinte minden idei orientáció önkéntescsapatának. Tréneri, rendezvényszervezői és csoportvezetői munkájukkal erő felett hozzájárultak ahhoz, hogy az orientációk, kiválasztások és egyéb AFS-es események, valamint azok előkészületei gördülékenyen és hatékonyan végbemehessenek. Minden eseményen nyitottak voltak a tapasztalatszerzésre, és a visszajelzésekből tanulva a következő eseményen újult erővel igyekeztek támogatni az AFS küldetését és a velük dolgozó önkéntescsapatot. Büszkék lehetünk rájuk!
Hartmann Réka AFS számára legjobban odaszánt középiskolás évek a “AFS számára legjobban odaszánt középiskolás évek” tekintetében alkot napjainkban is maradandót, hiszen az NH19-es programmal egy időben indult az önkéntes pályafutása, akkor kezdte a 9. osztályt, és akkoriban nagyon aktívan vetette bele a körzetéletbe és a programok szervezésébe, nagyon hamar a körzet legaktívabb önkéntesévé vált. Az NH20-as év a Covidé volt, vagyis lett volna, de Réka nagyon aktívan benne volt a cserediákok életében, segítette őket hogy teljesüljenek a kívánságaik, többek között abban is nagy szerepe volt hogy eljutottunk síelni. NH21 során továbbra is központi szerepet töltött be a diákok életében, ez már a második év volt amikor két diáknak is volt az aktív őrangyala, és végre lehetett orientációkat is tartani, ahol megérkezhetett a csoportvezetői szintre. Bár az NH22 indulásánál már érezzük hogy ez egy érettségizős év lesz a számára – ami teljesen rendjén van, ugyanakkor elvállalta az őrangyal koordinátor szerepet. Ki kell emelni hogy az évek alatt megtanulta a “szempontjaimat” és egyre könnyebb vele dolgozni, vagyis egyre jobban tud “felnőtt fejjel” gondolkodni.
Havér Család A legfontosabb támasz A Havér családban két önkéntesünk is van Kata és Sára személyében, és bár az apuka, Tamás nem írta alá a szerződést, én mégis családként szeretnék róluk beszélni, mert a segítségük az elmúlt egy évben a “legfontosabb támasz” volt. Ők szállásolták el Trisát hogy iskolai előadásokat tudjon tartani, ők jöttek be velem a Vetésibe a szülői értekezletre hogy fogadó családot találjunk, Ők segítettek mikor el kellett szállásolni más körzetbeli cserediákot, vagy A-ból B-be el kellett vinni valakit. A lányaik Sára és Kata önkéntesekké váltak és aktív résztvevői, alakítói lettek a körzetéletnek Gyakorlatilag velük kezdődött Veszprém körzet újjáéledése, és ezt szeretném megköszönni nekik, az egész Havér családnak.
Iklódi Erika A legnagyobb szívű önkéntes Hiroya fogadásáról (is) pár perc alatt döntött, és ez már az 5. olyan fogadása volt, amikor már meglevő cserediák mellé fogadott oda másodikként diákot, többnyire szükséghelyzetet megoldva. De nem csak a befogadáshoz, az iskola biztosításához sem kellett sokkal több idő. Erika 2018 augusztusa óta van velünk, és amellett hogy folyamatosan fogad 1-2 diákot, ő a komáromi Jókai Mór Gimnáziummal a kapcsolattartónk, továbbá minden évben megszervezi a Parlament látogatást, a sütőipari csapatépítős napot és egy pár napos balatoni ottalvós kirándulást, ezzel is segítve hogy a diákok szerencsésnek érezzék magukat hogy Tatabánya körzet tagjai lehetnek. Ő nálunk minden évben az ázsiai diákok pótanyukája 🙂
Jelen Gréta A legtöbbet fotózó, posztoló, legmosolygósabb önkéntes Gréti, amellett, hogy aktívan részt vett minden iskolai bemutató órán, minden AFS körzettalálkozón és körzetkiránduláson, az országos mikulás bulira és a tatabányai farsangi programra is elkísérte a diákokat, 2 diáknak is őrangyala volt egyszerre, még önállóan megszervezett szabadidős programokat a barátaival és a cserediákokkal, hogy a cserediákokat bevonja a helyi közösségi életbe.
Nagyon sokat fotózott és posztolt, ezáltal is népszerűsítve a külföldi cserediákokkal való barátkozást, és magát a cserediákprogramot. Jókedvét és nevetését mindenkire átragasztja, nagyon büszke az AFS-es identitására, amelyet jövőre kiterjeszt és SH23-cserediákként is kipróbálja magát.
Kara Zorka A legfiatalabb és legaktívabb önkéntesünk A szívét-lelkét és idejét beleadja minden programba, legyen az központi vagy helyi, vagy akár körzetek közötti. Számára nincs megoldhatatlan probléma, csak feladat, amit el kell végezni. S mindezt teszi a legnagyobb elköteleződéssel és szeretettel. 2021 őszén került a csapatba, alig 14 évesen. Amint lehetett elvégezte a basic tréninget, és minden helyi programon ott volt, amit a cserediákok számára szerveztünk. Alig egy hónap múlva már maga szervezett programokat a körzet diákjainak, majd 2 hónap múlva már fogadó család lettek. 2022-ben majdnem minden központi orientáción és programon részt vett egészen az augusztusi érkezési orientációig. Szeptember közepétől Dél-Koreában tanul, ahonnan mindig küld pár lelkesítő üzenetet, képet vagy videót az itthoni diákoknak, önkénteseknek. Hatalmas szíve és életenergiája mindenki számára motiváló erővel bír.
Kevei Bori A legfáradhatatlanabb önkéntesünk Bori körzetünk oszlopos tagja: évek óta az egyik legtevékenyebb önkéntesünk, aki nem csak kitartásával és rendíthetetlen aktivitásával, hanem pezsgő személyiségével is motiválja Szeged körzet jelenlegi és leendő tagjait. Az elmúlt évek során önkéntesként, fogadótestvérként, hazatért kiutazóként, őrangyalként és trénerként is támogatta a szervezet munkáját. Az idei évben is lankadatlanul kivette a részét mind a helyi, mind az országos események megvalósításából, sőt, a különböző tréningeken és iskolai prezentációkon számos új érdeklődőnek is bemutatta az AFS-t. Odaadó munkájával bizonyította, hogy körzetünk – és az egész szervezet – mindig számíthat rá, hiszen Bori bármilyen téren kész segíteni és tanulni.
Luka Tímea Akinek az egyik szeme mindig a körzeten NH21 en kiutazó volt, de utazás előtt is aktív volt a körzetben, nagyon sok hasznos ötlettel jött mindig és a csere éve alatt is az “egyik szeme a körzeten volt” . ötletekkel, tanácsokkal látta el a körzetet és biobookokat is fordított.
Hazaérkezés után folytatta az önkéntesi munkát, mint a körzetben, mint az országos programokon, reptéren.
Mericsné Papp Tünde A körzet életben tartója, mozgatórugója, a probléma első számú megoldója. A körzet életben tartója, mozgatórugója, a probléma első számú megoldója. Ő fogja össze az önkénteseket és a cserediákokat, programokat szervez, egyeztet a családokkal, ha nehézségek merülnek fel. Mindenhol (is) ott van. A körzet nem működne nélküle. Tünde= Pécs körzet. 30 éves AFS múlttal rendelkezik, megszámlálhatatlan tapasztalat és AFS tudás van mögötte. Nincs olyan dolog, ügy, feladat, amit ne tudna elintézni, megoldani. Számára nincs lehetetlen.
Mészáros Eszter Legkitartóbb őrangyal és legtettrekészebb önkéntes Legkitartóbb őrangyalunk volt az NH21 en és a legproblémásabb diákja is neki volt.
De ezen kívül bármilyen körzet programra, bármilyen feladatra szinte elsőként jelentkezik, jön dolgozik, segít és gyakran megfordul az országos eseményeken is.
Mizera András A legaktívabb, legelkötelezettebb önkéntes Andris rövid ideje, csak 1-2 éve önkénteskesik velünk, viszont minden lehetséges feladatot elvállalt, amelyre lehetősége nyílt. Az elmúlt tanévben 2 országos orientációs tréningen is és a mikulás bulin is részt vett segítőként, őrangyal is volt, a körzetben az AFS találkozókon és az iskolai bemutatókon is vállalt az AFS-t népszerűsítő előadást. Lelkesedésével és elkötelezettségével sikeresen meggyőzte családját is, és habár még csak tizedikes, már NH22-es cserediákprogramját tölti Spanyolországban, de már innen is vállalt feladatot, a legelső hónap élményeit instagram takeover formájában osztotta meg, növelve az early bird kiválasztási időszakban az AFS iránti érdeklődést.
Mogyorósi Laura Veszprém legaktívabb diák önkéntese Mogyorósi Laura – májusban csatlakozott hozzánk Veszprémben és nagyon hamar elért oda hogy a “legaktívabb diák önkéntes” -ként gondoljak rá. Nem csak ott van a programjainkon, de kész programot szervezni is, illetve volt bátorsága orientációra is jelentkezni.
Oláh Virág Tatabánya körzet legaktívabb önkéntese Virág 2021 októberében robbant be az életünkbe, és ez egy szó szerinti robbanás, mert azóta szó szerint mindig és mindenhol ott van ahol szervezünk valamit, vagy csak magyaróra után találkozunk, vagy online beszélgetünk, de akkor is a diákok rendelkezésére áll ha nem szervezünk épp semmit, és eddig még nem volt olyan amire megkértem és ne vállalta volna el, legyen az kirándulás szervezése vagy buszpénz összegyűjtése vagy akármi más is. Pár hónappal az önkéntessé válása után kezdett orientációkra és országos eseményekre jelentkezni, és töretlen lelkesedéssel mindmáig a körzet legaktívabb önkéntese.
Págány Noémi Az év csapatjátékosa Noémi ebben az évben is szívvel-lélekkel segítette a TÉR csapat tevékenységét, amiért őszintén hálásak vagyunk. Kitartó munkájával számos esemény sikeréhez hozzájárult, és folyamatos tanulni vágyásával megannyi önkéntesnek példát mutatott. Idén is mindenben számíthattunk rá, hiszen ő volt az az tréner, aki még az utolsó utáni pillanatban is mindig besegített a csapatnak, és sokéves AFS-es tapasztalatát latba vetve rengeteg önkéntesnek és cserediáknak szerzett feledhetetlen élményeket. Számos tréning lebonyolítása kötődik a nevéhez, sőt, idén is új önkéntesek egész hadát indította el AFS-es pályáján. A trAinFS-en pedig még rendezvényszervezői készségeit is megcsillogtatta. Köszönjük az egész éves munkáját!
Redela Anna A legnagyobb kincs Redela Annát, aki évek óta benne van a körzetvezetésben, iskola kapcsolatosunk, magyar órák oktatója.
Anna a Roth Gyula Szakközépiskola és Technikum tanára. Ő általa a Roth Gyula iskola évek óta a fő támogatónk. Anna mindent el tud nekünk intézni, legyen az terem, hely az összejöveteleinkre, kiràndulások, iskola látogatási igazolások, zene tanulás , étkeztetés, koncertek, hangversenyek, színházi előadások, sí táborok, egyéb programok.
Évek óta Anna tartja a végtelen számú magyar órákat és készíti fel a gyerekeket a nyelvvizsgára . Szívèn viseli az összes diákunk minden ügyes bajos dolgát.
Annát mindenki nagyon szereti ! Igazi kincs!
Tarsoly Adél Nagykanizsa körzet legaktívabb önkéntese Adél februárban a befogadó szülő felkészítő tréningen, a cserediákjuk érkezése előtt hallott arról először a lehetőségről, hogy az AFS-el lehet önkénteskedni, és már másnap megkeresett, és lelkesen érdeklődött hogy hogyan tudna önkéntessé válni. Az első adandó alkalommal Budapestre utazott Zalaszentgrótról hogy elvégezze a BASIC tréninget, és minden lehetőséget megragadott hogy fejlessze magát, elutazott a trainFS-re is. Az egyik SH-s thai diák aktív őrangyala lett, és az SHs diákok számára számtalan közös program szervezésében vett részt, vagy éppen maga egyedül szervezett találkozót: Budapesten, Veszprémben, Keszthelyen. Ott segített ahol tudott, pl az indiai cserediáékokért ő utazott fel Budapestre hogy Nagykanizsán tudjuk átadni a szülőknek. Augusztustól kezdve lelkes jelentkezője és résztvevője az orientációknak, az NH22 programban érkezett cserediákkal is azonnal felvette a kapcsolatot és programot szervezett vele.
Tiszperger Dorina A legsegítőkészebb és legaktívabb kaposvári önkéntesnek Dorina Kolumbiában töltötte a csereévét, ahol egy körzetelnök családjánál élt. Így közvetlenül belelátott a kolumbiai szervezet életébe, s sok ötletet hozott magával Magyarországra. Hazatérte után lelkes támogatója lett körzetünknek. Segítette a körzetben élő diákokat, városi programokat szervezett nekik. Elkísérte őket körzeten kívüli eseményekre is. A problémamegoldásban is jeleskedett, nagy segítséget nyújtott egy családcserés cserediákunknál. Iskolai prezentációkkal népszerűsíti szervezetünket városszerte. Örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy ő a kaposvári körzet aktív önkéntese.
Török Rubin A legtevékenyebb újoncunk Rubin, bár még nem olyan régóta erősíti csapatunkat, alázatos munkájával méltán vívta ki körzetünk elismerését. Lelkesedése ragályos, aktivitása pedig példaértékű. A körzetben, és azon kívül is megragadja a tapasztalatszerzési lehetőségeket, amelyek során ő maga is számos eseményt emlékezetessé tesz a cserediákok és a többi önkéntes számára. A körzetben felmerült kérdésekre mindig az elsők között reagál, és a cserediákokat érintő mindennapi kérdésekben is mindig rendelkezésre áll.
Vajda Villő A leglelkiismeretesebb őrangyalunk Körzetünk hálával adózik Villő ezévi AFS-es tevékenységéért is. Mindamellett, hogy helyi programjainkon is aktívan részt vett, őrangyalként is rendkívül felelősségteljesen támogatta a körzet munkáját. A cserediákok, a fogadócsaládok, és önkéntestársai idén is mindig bizalommal fordulhattak felé, hiszen azon túl, hogy a rábízott feladatokat teljesítette, még proaktívan segítette a többiek tevékenységét is, legyen az a helyi programok, vagy egy körzetcsere során. Tapasztalata mellett jókedvét is megosztotta velünk, sőt körzettalálkozóinkon néhány finom falattal is mindig megörvendeztetett minket.