Az AFS mindig a béke pártján áll

 

Teljes mértékben támogatjuk az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres „visszafogottságra, érvelésre és de-eszkalálára” vonatkozó felhívását, illetve a nemzetközi jogban és az ENSZ Alapokmányában foglaltak betartását. Aggódunk minden emberért, akiket érinthet ez a konfliktus, de különösen az Oroszországban és Ukrajnában élő fiatalok millióiért, akik megérdemelnék, hogy egy igazságos és békés világban éljenek.

afs peace

A mostanihoz hasonló időkben az AFS küldetésének egyértelműsége és jelentősége kiemelt szerepet kap. Szervezetünket az első világháború alatt alapították és több, mint 100 éve dolgozunk az emberek közötti megértés kialakításán, hogy ezáltal elkerüljük a jövőbeni háborúkat.

Az 55 AFS partner szervezetből álló hálózatunk elkötelezett, hogy folytassuk a csereprogramokat és a vélemények megosztását, amikor és ahol ez lehetséges, függetlenül a nemzetek között kialakuló politikai feszültségtől.

Ezen elköteleződésünk ma minden eddiginél erősebb.

Jelenleg nincs AFS cserediák Ukrajnában. Minden szükséges lépést megteszünk azért, hogy a térségben élő cserdiákok biztonságban legyenek és megfelelő támogatást kapjanak a magasan képzett irodai munkatársaktól, illetve elkötelezett önkénteseinktől.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az [email protected] email címen.