Hola a todos!

Utolsó blogposztommal fordulok hozzátok, most már itthonról, Magyarországról.
Tavaly, érettségi után találtam rá erre a Tenerifei önkéntes lehetőségre és így kint éltem 8 hónapot Spanyolország egyik legszebb szigetén.

ESC

Úgy gondolom rengeteget fejlődtem ebben az időszakban, főleg személyesen. Ilyen célokkal indultam is utamra. Megtanultam beosztani a saját pénzemet, megtapasztaltam milyen velem egykorú lakótársokkal lakni, ami sokszor nagyon jó és fun, de mint mindennek ennek is megvoltak a maga problémái. Több időm volt magamra és önmagamra megismerésre.
Valamennyit szakmailag is fejlődtem bár a covid korlátozok miatt sokszor változott a munkakörünk. Megtanultam, hogy milyen sok mindentől függ egy projekt megszervezése, hogyan kell kommunikálni a social medián keresztül, hogy elérjünk embereket. Körvonalazódott bennem, hogy mik azok a munkakörök amiket szívesen folytatnék a jövőben is.

Bármilyen cserediák programban, önkéntes projektben vagy egyetemi Erasmus programban mindig vannak nagyon szép és jó pillantok, és ugyanúgy nehézségek is. Ahogy említettem, a lakóközösségben többször is előjöttek kisebb-nagyobb félre értések, ezeket igyekeztünk megoldani és megbeszélni. 

ESC

Összességben nagyon örülök, hogy bevállaltam ezt a kalandot. Új barátokra tettem szert, megismertem 3 új kultúrát (spanyol, német, egyiptomi), megszerettem a természetben lenni, hegyet mászni az óceánban fürödni. Rájönni milyen bonyolult egy főre főzni, ha nagy csáládban nő fel az ember és hogy milyen jól tudom magam érzeni a saját bőrömbe a megfelelő helyen. 

Köszönöm a lehetőséget a fogadó szervezetemnek (POD) és persze az AFS Magyarországnak is, mint küldő fél. Tenerife mindig közel fog állni a lelkemhez, a tájak, az emberek, az óceán illata, az, ahogy éreztem magam mindig velem maradnak és biztosan visszalátogatok még!

Eszty