Március óta – amikor a koronavírus járvány arra  a döntésre kényszerítette az AFS-t, hogy felfüggessze minden csereprogramját – sokan érdeklődtek afelől, hogy mikor és hogyan tudjuk a cserediák programjainkat ismét elindítani. A mai napon megerősíthetjük elkötelezettségünket amellett, hogy a 2020-as év második felében újraindítjuk programjainkat azokban az országokban, ahol ezt a körülmények és a lehetőségek megengedik, ennek megfelelően alakítva a megvalósítás folyamatát.

A biztonságot tartjuk szem előtt és minimalizáljuk a programmegszakítás kockázatát

Partnerszervezetek nemzetközi hálózataként az AFS valamennyi országban folyamatosan nyomon követi és újraértékeli a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyzet alakulását. Néhány ország esetében a programkezdés időpontja későbbre módosulhat a tervezettnél. Emellett, a biztonsági korlátozások vagy a járvány elhúzódó gazdasági hatásai miatt előfordulhat, hogy nem minden partnerországban tudjuk majd elindítani programjainkat. Ha emiatt az eredetileg választott célországot módosítani szükséges, úgy arról a lehető legkorábban tájékoztatjuk az érintett résztvevőinket. Emellett mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minimalizáljuk a programok megszakításának kockázatát.

A résztvevők biztonsága és jólléte továbbra is az első számú prioritás számunkra. Figyelmesen követjük a hatóságok egészségügyi és utazási ajánlásait, valamint a kiterjedt, helyi önkéntes hálózatunk tagjaitól kapott információkat. Bár nem tudjuk pontosan előrejelezni, hogy mi történik majd a programjaink tervezett indulása előtt, de elkötelezetten vállaljuk, hogy gyorsan reagálunk a változó körülményekre.

Megerősítjük elköteleződésünket az aktív világpolgárság mellett

Több mint 70 év tapasztalattal a külföldi tanulás és kultúrák közti tapasztalatcsere terén, az AFS továbbra is elhivatott küldetése, az interkulturális tanulás népszerűsítése iránt. Miközben egyes tervezett programjaink késve indulhatnak el, megszakadhatnak vagy megváltozhatnak az előttünk álló hónapokban, az AFS – együttműködésben a teljes partnerhálózatban több, mint 50.000 főt számláló önkéntes csapatával – olyan új tanulási lehetőségeket és módszereket dolgoz ki, amelyek  az  online és a személyes tapasztalaton keresztül elérhető tanulás elemeit ötvözve összetettebb és mélyebb interkulturális tanulásra biztosítanak lehetőséget a programjainkban résztvevőknek.

Hisszük, hogy ezekben a bizonytalan időkben különösen elengedhetetlen a kultúrák közötti tapasztalatcserék fenntartása és folytatása. Az AFS mindig készen áll arra, hogy még több fiatalt segítsen az oktatási programjával világpolgárrá válni a személyes fejlődésük és a változás elérésére irányuló szenvedélyük által, amelyekre a jelenlegi helyzetben talán nagyobb szükség van, mint valaha.

Ha szeretnél többet megtudni az AFS által kínált külföldi tanulási programokról, vagy szívesen befogadnál egy külföldi cserediákot otthonodba, keress minket!