Globális kompetencia a tanteremben

Miről szól a tréning?

Az AFS világában folyamatos a kultúrák találkozása. A szervezet segítségével az elmúlt 27 évben közel 1800 magyar fiatal és ugyanennyi külföldi cserediák vett részt élete egyik legnagyobb interkulturális élményében. A tréning kulturális elméleteket dolgoz fel interaktív feladatokkal, elősegítve azokat a non-formális oktatás segítségével. Elmélyül a kultúrák találkozásából adódó élethelyzetekben, segít a sztereotípiák felismerésében és feloldásában. A 2030-ig tartó ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait is taglalja a tréning, ezzel is hangsúlyt téve az idei év egyik kiemelt kompetenciájára, emellett pedig a PISA tesztek globális kompetenciájának megértését és növelését is segíti a foglalkozás.

Miben segít?

A 21. század globalizált világában egyre több olyan helyzet adódik, amikor az osztályteremben többféle nemzetiségű diák ül, tölti együtt mindennapjait. A tréning segít a kultúrákból adódó különbségek felismerésében és megértésében, interkulturális jelenségek értelmezésében. Az alkalom során olyan készségek és kompetenciák sajátíthatóak el, amellyel nemcsak az iskolában, hanem az iskola falain kívül is gazdagodunk, a mindennapi megértésünket segíti.

Milyen kompetenciákat bővít?

– kommunikációs hatékonyság javítása egyéni és kulturális kommunikációs stílusok megismerése által
– konfliktuskezelés különböző hátterű és kultúrájú csoportokban
– integráció folyamatát segítő módszerek, megközelítések ismerete
– a PISA tesztek globális kompetenciának mérésére való felkészítés

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik osztályában vagy környezetében van külföldi cserediák vagy olyan diák, aki egy másik kultúrából érkezett. Emellett azoknak, akik érdeklődnek az egyéb kultúrák iránt és törekednek azok mélyebb megértésére.

Hány kreditórát ér a 120 kredit szabadon választható 40 kreditéből?

5 tanórát.

MENNYIBE KERÜL?

A tréning 6 fő részvétele felett ingyenes.

Bármi egyéb?

– A tréning nyelve magyar
– A résztvevők tanúsítványt kapnak a tréning elvégzéséről
– A tréninget minimum 6 fő esetén indítjuk

Részletek és időpont előzetes egyeztetése: 

[email protected]

Interkulturális kalandra fel!