Program kiválasztása

  • Ázsia és Afrika
  • Észak- és Latin-Amerika
  • Európa

Nyisd meg világod az új lehetőségek előtt!

Az AFS interkulturális kalandjaival megváltozik az életed! Ez az #AFSeffect!
STU_GLOBAL

Legyél globális!

Élj egy új családban egy másik országban! Légy részese a helyi hagyományoknak. Szánj időt arra, hogy megismerd és értékeld mások gondolatait, kultúráját, világnézetét és fontos kérdésekről alkotott véleményét. Te is gazdagabb lehetsz általuk!

STU_CHANGE

Legyél Te a változás!

Ha nyitott tudsz lenni arra, hogy másképp tekints a világra, akkor másokat is segíthetsz abban, hogy megértsék a te világod. Úgy tudsz majd hidakat építeni kultúrák közt, hogy közben életre szóló barátságokat is köthetsz.

STU_FLUENT

Tanulj nyelvet!

Járj egy új iskolába, tanulj meg egy új nyelvet, s találd meg azt, hogyan lehet más emberekkel és kulturális hátterekkel kapcsolódni. Ezek olyan képességek, amelyeket az életed egyéb területein is garantáltan fogsz tudni hasznosítani.

STU_YOU

Legyél önmagad!

Ismerd meg jobban önmagad, s helyed a világban. Tanuld meg, hogyan tudsz kihívásokat értékes tapasztalatokká nemesíteni, hogy általuk még érettebbé válhass te is.

Ez nem egy év az életedből. Egy ez élet egy év alatt!

“Tagadhatatlanul létezik egy “AFS előtti” és egy “AFS utáni” szakasza az életemnek. Nem lennék az, aki vagyok az AFS nélkül. Megváltozott az életem.”

—Mela Cabrera, cserediák Paraguayből ment Japánba

Hogyan lehetek AFS cserediák?

Megismerted az AFS programjait az interneten vagy találkoztál velünk személyesen. Kész vagy arra, hogy jelentkezz! Itt megtalálod, hogy mire is számíthatsz, ha az AFS interkulturális programját választod:
STEP1

Találd meg a hozzád illő programot és jelentkezz!

A jelentkezési folyamat meglehetősen sokrétű. De minél több fontos dolgot mi is megértünk és megismerünk veled kapcsolatban, annál jobbá és személyre szabottabbá tudjuk tenni AFS élményed.

STEP2_ST

Sikerült! Kiválasztottunk.

Nem lesz mindenkiből AFS cserediák. A jelentkezési anyagaid, az elbeszélgetés és ajánlásaid megmutatják, hogy mennyire állsz készen, hogy nemzetközi cserediákká válj. Kezdődjön a kaland!

STEP3

Gyere el az eligazító alkalmainkra!

Az AFS orientációs alkalmai (a program előtt, alatt és után) segítenek abban, hogy el tudj igazodni a külföldi tartózkodásod alatt átélhető rengeteg egyéni és kulturális lehetőség közt.

STEP4_ST

Szállj repülőre és ismerd meg a világot!

A támogatásodra kijelölt AFS önkéntesek, fogadó családok valamint az iroda munkatársai felkészültek arra, hogy örökre felejthetetlenné tegyék az interkulturális tanulási kalandod.

Hírek és események

Ideje, hogy minél többet megtudj az AFS tevékenységéről. Szeretnéd tudni, hogy miért érdemes belevágni a külföldi tanulásba, hogyan lehet az otthonod fogadó család, s mi kell ahhoz, hogy önkéntesként tudj bekapcsolódni az AFS munkájába?

Következő nyilvános időpont és helyszín:
Hamarosan kiderül…

Ösztöndíjak és kedvezmények

Az AFS -függetlenül a jelentkezők pénzügyi helyzetétől- szeretné segíteni a fiatalokat abban, hogy külföldre mehessenek. Ezért az AFS szívesen együttműködik olyan vállalati és közösségi szponzorokkal, valamint egyéni adományozókkal, akik támogatásával bizonyos AFS programok esetén teljes, vagy részleges ösztöndíjakat is biztosítani tudunk.

Tudj meg többet az elérhető ösztöndíjakról!
AFS-students

Hogyan vedd rá a szüleid, hogy igent mondjanak?

Információk szülőknek

Az AFS olyan középiskolások számára alapított tanulmányi program, amelyet képzett alkalmazottak és önkéntesek támogatásával tevékenykedik. 1947 óta, az AFS egyik kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan gyakorlati készségeket és tudást nyújtson a fiataloknak, amelyekre egyre nagyobb szükség van ebben a globális korban. Az AFS programjai segítik a fiatalokat abban, hogy megtanuljanak kilépni saját közösségeik korlátaiból, s könnyen képesek legyenek kapcsolatokat teremteni más országokból és kultúrákból származó emberekkel.

Nézz utána, hogy miért jó választás az AFS!

Tanulj úgy, hogy közben megismersz egy új világot!

Az AFS segít abban, hogy minden átélt élmény egyben igazi tanulási lehetőség is legyen. Önkénteseink és az alkalmazottaink segítségével megismered majd az „AFS diákok tanulási életpályáját”, amely egy olyan tantervre épül, amit az AFS oktatói és a világ különböző tájairól származó más kultúrájú szakemberek fejlesztettek ki. Alkalmaink és a havi találkozók során képzett kisegítő önkéntesek is segítenek abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki saját AFS kalandodból, miközben felkészítenek arra, hogy egy életre megismerd a kulturális találkozásokban rejlő fantasztikus lehetőségeket.

Hogyan készít fel téged az AFS?

Lépj kapcsolatba a világ más AFS-eivel is!Próbáld ki az AFSNext programjait, melyeket felnőtteknek és tanároknak alakítottunk ki!

A legújabb AFS nemzetközi tanulmányi, szakmai és gyakornoki programok kivételes lehetőségeket kínálnak ambiciózus felnőtteknek. Az AFSNext minden korosztály számára egyértelmű előnyöket és tapasztalatokat nyújt -szinte minden foglalkozás és szakma számára- itthon és szerte a világon.

Tudj meg többet!