2018.11.15. / Eduline.huHét ok, amiért megéri cserediáknak jelentkezni.
A magyar középiskolások főként a nyelvtanulás kedvéért lennének legszívesebben cserediákok. Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány jelenleg külföldön élő cserediákjai is azt mondják, hogy legtöbbjük nyelvtudása már a kint tartózkodásuk első hónapja alatt látványosan fejlődött. Ez azonban csak egy ok, amiért érdemes egy AFS programmal külföldön tanulni. Ismerd meg a többit is! A teljes cikk elolvasható itt.

2018.09.18. / Zaol.hu – Kultúrák találkozása az iskolapadokban 
A programon keresztül 103 diák érkezett a világ minden tájáról Magyarországra. Sztankovics Andrea, egy körzetelnök Nagykanizsáról elmondta: ők mindannyian azért jöttek hazánkba, hogy megtanulják a magyar nyelvet, és megismerhessék, átérezhessék a kultúránkat. Ezenkívül részesei lesznek egy magyar család életének is. A fiatalok egy része nem keresztény vallású, ám nagyon nyitott, ezért a nagyobb egyházi ünnepeket is itt töltik. A teljes cikk elolvasható itt.

2017.10. 29. / KaposvárMost.hu 
Most először Siófok adott otthont a nemzetközi diákcsere programok szervezésével foglalkozó AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány éves nagygyűlésének, amelyre a hétvégén az alapítvány több mint 130 önkéntese és fogadó családja sereglett össze hazánk minden tájáról. A nagygyűlésén beszámoltak arról is, hogy hazánk az elsők között van a legnépszerűbb országok ranglistáján.  A teljes cikk elolvasható itt.

2017.05. 26. / Magyar Katolikus RádióDélutáni találkozás c. műsor
28 perces délutáni beszélgetés az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány nemzeti igazgatójával, Bangáné Jarecsni Ritával önkéntességről, az interkulturális tanulás folyamatáról, iskolai közösségi szolgálatról, nemzetközi középiskolás diákcserékről, a családok és az iskolák közös rendezvényeiről. Sallai Éva interjúját itt hallgathatod meg (Az AFS-re vonatkozó rész 31:20-kor kezdődik).

2017.02.20. / InfoRádió 88.1 – Diákcsere program
A középiskolások külföldi cserediák-programjaiban 16-17 éves korban legcélszerűbb részt venni – tudtuk meg az AFS nemzeti igazgatójától. Bangáné Jarecsni Rita szerint a huzamos ideig tartó külföldön tanulás hatalmas lehetőség, és a magyar diákok 90 százaléka szívesen venne részt ilyen programban. A leggyakoribb motiváció: a kalandvágy, a nyelvtanulás, illetve más kultúrák megismerése. Sánta András interjúja.

2016.10.09. / Beol.hu – Diákcsere: Békéscsaba jelentős körzetnek számít
A nemzetközi középiskolai diákcsereprogramokat szervező American Field Service (AFS) a hétvégén Gyulán tartotta országos önkéntes találkozóját. Az eseményen a világ második legnagyobb önkéntes szervezetének több mint 200 hazai önkéntese vett részt, akik országszerte 19 körzetből érkeztek Békés megyébe. A teljes cikk elolvasható itt.

2016.07.09. / Beol.hu A világ számos pontjáról érkeznek fiatalok
A korábbiakhoz hasonlóan a jövő tanévben hazánkba érkező török, olasz, hongkongi és thai cserediákok befogadására is önkéntes családok jelentkezhetnek Békés megyéből a legnagyobb nemzetközi diákcsere-szervezet, az American Field Service (AFS) keretein belül. A teljes cikk elolvasható itt.

2016.03.31. / Figyelő Online – Tévhit, hogy a magyar nyelv megtanulhatatlan
A hazánkban eltöltött első három hónap alatt sokat fejlődik a külföldi cserediákok magyartudása, és nagyot változik bennük a magyar nyelv közmondásos nehézségéről korábban kialakult kép: fél év után alig három százalékuk tartja megtanulhatatlannak a nyelvünket, és 90 százalékban úgy vélekednek, hogy a felnőtt életükben hasznát veszik majd magyartudásuknak, 20 százalékuk pedig megél majd belőle. A teljes cikk elolvasható itt.

3 dots

Sajtókapcsolat / További információ:
Németh Sándor: +36 30 359 9084
Szíjj Miklós: +36 30 932 9835