Az emberek
A Dél-afrikai Köztársaság Afrika legdélebben fekvő országa. Kulturálisan és etnikailag nagyon sokszínű ország, amely számtalan vallás, nyelv, szokás és tradíció otthona is. A búr háborút követően, 1902-ben lett angol gyarmat. 1961-ben kiáltották ki az ország függetlenségét és megszületett a Dél-afrikai Köztársaság. Az ország első demokratikusan megválasztott elnöke Nelson Mandela volt.

A családokra jellemző, hogy összetartóak és óvják gyerekeiket. A társas kapcsolatok fontosak számukra, a családtagok sok időt töltenek együtt. A közös étkezések és szórakozás része a mindennapoknak. Az országban az uralkodó vallás a keresztény. Számos család vesz részt vasárnapi misén, amit általában családi összejövetel követ. Szeretik az állatokat, így sok családban van házi kedvenc.

Az ételek
A dél afrikai konyhát az őshonos népek és a betelepülő brit és holland gyarmatosítók gasztronómiája alakította. Hatással van rá a távol-keleti konyha is. Fűszeres, pikáns ételek tarkítják. Jellemzően sok húst esznek, amihez köretnek kukoricát és zöldségeket használnak. Gyümölcsből is sokat fogyasztanak. Híres a tein és koffeinmentes rooibos teájuk és az édeskés ízű Honeybush tea is.

Az iskola
Az oktatási rendszerben 12 évfolyam elvégzése kötelező a nemzeti tantervben foglaltak alapján. Az iskolák nagy része állami fenntartású, a cserediákok is jellemzően ilyen iskolába járnak. Általában a 10/11. évfolyamra kerülnek beíratásra koruk, érdeklődési körük és nyelvtudásuk alapján.

A tanítás 8.00-kor kezdődik és 2.30 körül fejeződik be. A diákok egyenruhát viselnek. Az iskolákban lehetőség van tanórán kívüli programokban részt venni, mint a sport, szakkörök, drámaklub, vitaklub. Ezek költsége azonban a cserediákot terheli.