Kedves Önkéntesek!

Itt találjátok a workshopokhoz tartozó rövid figyelemfelkeltő leírásokat. Válasszatok érdeklődéseteknek megfelelően, azonban arra figyeljetek oda, hogy minden nap 3 lehetőséget kell bejelölni, mivel sajnos korlátozott létszámúak a tréningek.

Jó nézelődést kíván a trAinFS 2018 csapata!

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉS TRÉNING

Orient Expressz Retúr

(Trénerek: Balogh Hajnalka és Csikós Gábor)
“Voltál már Orient Expresszen, de szeretnéd elmélyíteni az ott tanultakat? Van már némi tapasztalatod orientációs csoportvezetőként, de még nem érzed magabiztosnak magad? Előfordult már veled, hogy egy feladat megbeszélésénél felmerült benned a kérdés, hogy  mit is kellene pontosan kérdezni a résztvevőktől, és hogyan? Vagy egyszerűen csak az érdekel, hogy hogyan készülnek az orientációs forgatókönyvek?

Ha a fenti kérdések közül akárcsak egyre is igen a válaszod, úgy tarts velünk, és válts jegyet az Orient Expressz retúrra!”

SZOMBATI TRÉNINGEK

Manage it! Chapter management on a high level

(Tréner: Nagy András – 3 óra – angol nyelven)
“You: volunteer in chapter management. Doing quite well, but could do better. Willing to create change in your chapter, and manage it more effectively. Want to get to know models, techniques of professional managers to apply in your local AFS community.
Me: 3 years of experience in chapter management, and professional experience in a multinational company, managing people and processes. Want to make you better managers, to teach you everything you need to be successful in your chapter. Let’s put these two sides together, with this training!”

egyMÁS, avagy a tolerancia útján

(Tréner: Hutvágner Zsófia – 3 óra)
Az AFS világában sokszor beszélünk toleranciáról, aztán valahogy mégis máshogyan cselekszünk, máshogyan nyilvánulunk meg egy-egy helyzetben. Mások megbecsülése, emberi jogainak tiszteletben tartása nemcsak egy jól hangzó kijelentés, ez önmagában nem elég. A szó mögött átgondolt emberi cselekedet szükséges. A tréning során szituációs játékok és feladatok során érzékenyítünk, beszélünk át korlátokat, mondtunk ki fenntartásokat. Merd belátni, merd feloldani!

Extreme Dialogue

(Tréner: Visegrádi Judit – 3 óra)
Ennek a programnak a célja, hogy érzékenyítés, gondolkodásformálás, valamint az empatikus és önreflexiós készség fejlesztése révén rámutasson a szélsőséges eszmék és viselkedés következményeire és káros hatásaira, így csökkentve ezek vonzerejét a fiatalok körében. Fejleszti a fiatalok állampolgári és társas kompetenciáit, mint például a kritikus gondolkodást, önálló véleményalakítást, együttműködést, érveléstechnikát, valamint a tudatos médiafogyasztást.

Present-R, avagy hogyan prezentálj hatékonyan

(Tréner: Tisóczki Petra– 3 óra)
Nehéz kiállni egy közösség elé, akit kevésbé ismersz? Nem tudod, hogy plénum előtt hogyan vezesd le a feszültségedet? Akkor a prezentációs tréningen a helyed. A foglalkozás során tippeket adunk arra, hogy hogyan kezdj neki, mik azok a lépések és attitűdök, amikre mindenképp figyelned kell. Elméleti és tapasztalati tanulást biztosítva várunk a csapatba!

VASÁRNAPI TRÉNINGEK

Intercultural communication skills

(Trénerek: Gajdos Regina, Beregszászi Balázs – 6 óra – angol nyelven)
We will discuss some of the most necessary ‘equipments’ we need in order to have an effective communication between cultures. You will learn how to approach foreigners, what to keep in my mind while having a conversation – tips and traps – and what main skills you need to acquire to make that mental exchange enjoyable for both participants.

Csillag Születik

(Trénerek: Czirják Gergő, Takács Péter – 6 óra)
Sokszor szoktál elveszni a Facebook – Instagram – Youtube Bermuda háromszögében? Sokat gondolkoztál már azon, hogy ez Te is tudnád csinálni? Ha úgy érzed szeretnél többet megtudni arról, hogyan kell a Z generáció sztárjává válni, ez a tréning neked való! A tréningen először elemzünk különféle hírességeket, majd élesben is kipróbáljuk magunkat!

Félned kell?

(Tréner: Hutvágner Zsófia – 6 óra)
A félelemkeltés módszerét a politikában egyre szívesebben alkalmazzák szerte a világon. Ezzel a kampányszerű gyűlöletkeltéssel olyan társadalmi szintű frusztráció idézhető elő, ami könnyen erőszakba torkollhat és ellenségessé teszi az embereket a tőlük különböző embertársaikkal szemben. Mi az AFS-ben hiszünk az egymás kölcsönös tiszteletén és elfogadásán alapuló emberi kapcsolatokban, ez a workshop pedig arra invitál titeket, hogy megoldási javaslatokat dolgozzunk ki az okozott károk enyhítésére és ezzel egy sokkal élhetőbb, biztonságosabb közösséget teremtsünk magunk körül.

Szervezetfejlesztés, önkéntes motiváció

(Trénerek: Baji Nikolett, Rosta Diána– 6 óra)
A szervezetünk fejlesztése szorosan összefügg az önkéntesek motivációjával. Az egyik nem létezik a másik nélkül. Hogyan vonjunk be új embereket és találjunk újdonsagot a meglevőknek? A küldetésünk megjelenik a mindennapi munkánkban? Szervezetfejlesztési alapelvek és inkluzivitás. Mi hat az önkéntesek motivációjára? Az egyén és a szervezet céljai és érdekei hol találkoznak? Ezekre keressük majd együtt a választ.

HÉTFŐI TRÉNINGEK

Good leading, great group

(Trénerek: Gajdos Regina, Baji Nikolett – 3 óra – angol nyelven)
We will discuss what’s a good leader like, how to build up a good team and how to motivate others. What leadership is about, how to enthuse and build respect and the steps to creating an effective, motivated team. What to pay attention to and what to avoid in the process.

De hisz én szóltam…! – No de hogyan…!

(Tréner: Tisóczki Petra – 3 óra)
Az életben nagyon sokszor bántunk meg úgy, hogy észre sem vesszük. A hirtelen fejűség sokszor gyors véleményezésre késztet minket, amiből sokszor nem jövünk ki jól. A mindennapos interakció elengedhetetlen kelléke a visszajelzés,de nem mindegy hogy hogyan. Szeretnéd megtanulni, hogy hogyan legyen hatékony? Akkor gyere el!

AFS.net

(Trénerek: Takács Péter, Teplánszki Martin– 3 óra)
Egész nap a számítógépeden lógsz? Használtál már Google Driveot, és rájöttél, hogy a világ legjobb találmánya? Szereted lenyűgőzni a körülötted lévőket olyan Excel függvényekkel, amit senki sem ért? Akkor ez a tréning neked való! Ezen a tréningen elmerülünk az AFS-en belül gyakran használt haladó informatikai eszközök világában, megtanulunk Excelben átláthatatlan 4 soros függvényeket írni, és megtanuljuk, hogy az API nem Anyukám Parázva Izgul.

(Még mindig) Itt a helyem!

(Tréner: Nagy András– 3 óra)
A tavalyi nagy sikerű Itt a helyem! című tréning második felvonása, amelyben idén is együtt keressük a helyünket az AFS-en belül. Ha már több éve önkénteskedsz, és úgy érzed, szükséged van egy új löketre, akkor tarts velünk, és találjuk meg téged mi motivál a munkára az AFS berkeiben. Ha tavaly részt vettél ezen a tréningen, akkor is számítunk rád, hiszen az azóta összegyűjtött tapasztalataid hasznosak lehetnek a csapatnak, és neked is!