Hosszútávú tapasztalat:


Az AFS több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik nemzetközi diákcsereprogramok működtetése terén. A magyarországi partnerszervezet 1991-ben alapult.


Nemzetközi standardok:


A szervezet központja New Yorkban található. A több mint 80 országra kiterjedő szervezet a nemzetközi központ által meghatározott irányelveknek és minőségi követelményeknek megfelelően működik.

Biztonság:


A programok működtetésekor elsődleges szempontként a résztvevő diákok biztonságát tartjuk szem előtt.
A diákok fogadócsaládoknál kerülnek elhelyezésre, ezáltal családi körben nagyobb odafigyelésben van részük. A fogadó családok kiválasztása nemzetközi standardok szerint történik, melynek során a családi körülményeket családlátogatás útján is felmérjük.
A csereprogramok megvalósulását minden országban önkéntesek segítik. Minden diák mellé rendelünk egy önkéntest, ún. őrangyalt, kifejezetten azzal a céllal, hogy a diákot támogassa, illetve beilleszkedését segítse.
Az önkéntesek mellett a diákok az AFS irodákhoz is fordulhatnak a partnerországban, ha nehézségük adódik. Az irodák 24 órás telefonos elérhetőséget biztosítanak.
A diákokra a program időtartamára teljes körű egészség- és balesetbiztosítást kötünk.

Széles programkínálat:


Csereprogramjaink között az intenzív 2-4 hetes nyári nyelvi táboroktól kezdve a 3 hónapostól 11 hónaposig terjedő hosszabb programok is megtalálhatók. Több mint 50 ország közül választható ki a célország, ahol a diák csereévét töltheti.

All-inclusive részvételi díj:


A részvételi díjként fizetendő programköltség a vízumköltségen és a költőpénzen kívül felmerülő többi kiadást fedezi a külföldi tartózkodás során. A letölthető dokumentumok között itt megtalálható Kiutazási tájékoztatóban részletesen feltüntettük, hogy pontosan mit foglal magában a részvételi díj.

Ösztöndíj lehetőség:


A csereprogramra jelentkezők rátermettség, rászorultság és AFS önkéntes munka alapján egyösszegű ösztöndíjat kaphatnak az AFS-től. Bővebb információ ezzel kapcsolatban az AFS önkénteseinél vagy az AFS irodában érhető el.