Az AFS USA által szervezett Community College Program, már végzett középiskolai diákok számára kínál lehetőséget, hogy lökést adjon az Egyesült Államokban tervezett továbbtanuláshoz, az AFS útmutatása és felügyelete alatt.

Az amerikai community college egy közösségre épülő, kétéves képzéseket nyújtó intézmény, amely bevezeti a diákokat az amerikai felsőoktatásba, mindezt úgy, hogy az AFS támogatása folyamatosan biztosított.

Ez a program két lehetőséget kínál: lehetőség van az angol nyelvtudás mélyítésére, tökéletesítésre, illetve az egyetemi szintű tanulmányok előkészítésére.

Az AFS azon (18-20 éves) fiatalok számára találta ki ezt a programot, akik már érettségivel egyenértékű végzettséget szereztek. Általánosságban, ez a program olyan fiatalok számára ideális, akik az Egyesült Államokban tervezik a továbbtanulást és olyan lehetőséget keresnek, ahol a főiskolai felvételihez szükséges szintre hozzák angoltudásukat, mialatt megtapasztalják a főiskolai életet.

Az AFS támogatásával és útmutatásával, a diákok megszabadulnak az új országban és ismeretlen oktatási környezetben való iskolakezdéssel járó félelmektől és idegességtől. A szülők szintén nyugodtabbak lehetnek, tudván, hogy a gyermekük nincs egyedül e kaland során.

A program kiváló kulturális környezetet nyújt, amelyen belül a diákok:

1.     fejleszthetik az angoltudásukat
2.     gazdagíthatják interkulturális és globális kompetenciájukat
3.     megtapasztalhatják a külföldi diákéletet

snippet not found: bottom_nav