2017.02.20. / InfoRádió 88.1 – Diákcsere program
A középiskolások külföldi cserediák-programjaiban 16-17 éves korban legcélszerűbb részt venni – tudtuk meg az AFS nemzeti igazgatójától. Bangáné Jarecsni Rita szerint a huzamos ideig tartó külföldön tanulás hatalmas lehetőség, és a magyar diákok 90 százaléka szívesen venne részt ilyen programban. A leggyakoribb motiváció: a kalandvágy, a nyelvtanulás, illetve más kultúrák megismerése. Sánta András interjúja.

 

2016.10.09. / Beol.hu – Diákcsere: Békéscsaba jelentős körzetnek számít
A nemzetközi középiskolai diákcsereprogramokat szervező American Field Service (AFS) a hétvégén Gyulán tartotta országos önkéntes találkozóját. Az eseményen a világ második legnagyobb önkéntes szervezetének több mint 200 hazai önkéntese vett részt, akik országszerte 19 körzetből érkeztek Békés megyébe. A teljes cikk elolvasható itt.

2016.07.09. / Beol.hu A világ számos pontjáról érkeznek fiatalok
A korábbiakhoz hasonlóan a jövő tanévben hazánkba érkező török, olasz, hongkongi és thai cserediákok befogadására is önkéntes családok jelentkezhetnek Békés megyéből a legnagyobb nemzetközi diákcsere-szervezet, az American Field Service (AFS) keretein belül. A teljes cikk elolvasható itt.

2016.03.31. / Figyelő Online – Tévhit, hogy a magyar nyelv megtanulhatatlan
A hazánkban eltöltött első három hónap alatt sokat fejlődik a külföldi cserediákok magyartudása, és nagyot változik bennük a magyar nyelv közmondásos nehézségéről korábban kialakult kép: fél év után alig három százalékuk tartja megtanulhatatlannak a nyelvünket, és 90 százalékban úgy vélekednek, hogy a felnőtt életükben hasznát veszik majd magyartudásuknak, 20 százalékuk pedig megél majd belőle. A teljes cikk elolvasható itt.

3 dots

Sajtókapcsolat / További információ:
Németh Sándor: +36 30 359 9084
Szíjj Miklós: +36 30 932 9835