• Fontosnak tartod, hogy gyerekeid otthonuk biztonságában ismerkedjenek a nagyvilággal?
  • Szeretnéd, ha családod tagjai széleskörű ismereteket gyűjtenének más országokról?
  • Gondolsz arra, hogy fogadó családként családtagjaid más szemszögből látva új értékeket fedezzenek fel a magyar kultúrában?

Számos oka lehet annak, hogy egy diák nem akarja megszakítani tanulmányait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tud igazi AFS tapasztalatot szerezni! Megteremtheted családodnak, gyerekeidnek a lehetőséget, hogy a világ egy távoli szegletét hozzák otthonukba, ha az AFS program keretében befogadtok egy külföldi diákot. Add meg Te is a lehetőséget szeretteidnek arra, hogy belekóstoljanak a világ sokszínűségébe, részesüljenek az interkulturális tanulás soha véget nem érő élményében!

Gyakori kérdések

A nyelvtanulásból adódó előnyökön kívül érdemes végig gondolni, hogy a diákkal olyan kapcsolata alakulhat ki a családnak, mintha csak a saját gyermeke lenne. Ez azt jelenti, hogy csakúgy, mint a vérszerinti családtagok, szeretik egymást, szeretetet adnak egymásnak. Olyan kapcsolat alakulhat ki ebből, amely örök életre köttetik. A családban a gyerekek a diák jelenléte által megtanulhatják a toleranciát, az ítélkezés és előítélet nélküli gondolkodást, az önzetlenséget és az elfogadást. Önbizalmuk nő, talpraesettebbek lesznek a cserediáknak köszönhetően.

17127223289_0b7c18b89b_o

Jelentkezés menete

  1. Kattints ide a jelentkezéshez!
  2. Tájékoztatás és kapcsolatfelvétel az AFS részéről
  3. Cserediák kiválasztása és családlátogatás
  4. Szülőfelkészítő foglalkozás a diák érkezését megelőzően