Az AFS által kínált lehetőségek az iskolák számára


- Iskolai közösségi szolgálat

Az AFS Magyarország körzetei szeretettel várják a diákokat, akik a cserediákok és helyi önkéntesek között töltenék le a közösségi szolgálatot és nyitottak, hogy az
igazolt órák után is az AFS-szel maradjanak. Részletes információ itt található.

- Tanári kézikönyv, Tanári kézikönyv melléklet

Az AFS-szel kapcsolatba kerülő pedagógusok számára a Tanári kézikönyvvel igyekszünk információt adni a programjainkhoz kapcsolódó iskolai teendőkről. A fogadott diákok iskolai beilleszkedésének segítésére pedig, egy gyakorlatias Tanári kézikönyv mellékletet készítettünk, hogy praktikus, több szinten is használható információt adjunk át a tanároknak, a diákok napi szintű foglalkoztatására.
Ezeket a kézikönyveket a helyi körzetelnöktől kaphatják meg, vagy e-mailben kérhetőek az AFS Magyarország irodájától a beata.gogos@afs.org címen.

- Interkulturális tanulás (ICL) – interaktív workshop

Mi a kultúra? Mit jelent az interkulturalitás? Mit kell tudni a sztereotípiákról, az általánosításról? Mi az a kulturális sokk? Hogyan lehet könnyedén, más kultúrákat megismerve tanulni önmagunkról, másokról, a világról?
Ezekre a kérdésekre segít választ találni az AFS Magyarország interkulturális tanulás workshopja.
Az alapítványunk 1990 óta összegyűjtött tapasztalatából adódóan naprakész és gyakorlati tudnivalókkal tud szolgálni a prezentációt meghallgató diákoknak, osztályoknak. 
Figyelmükbe ajánljuk az AFS Magyarország által, egész évben igénybe vehető interkulturális tanulás prezentációnkat. Az interaktív foglalkozásokat első sorban nyelvi vagy osztályfőnöki órák megtöltésére ajánljuk, célja a diákok interkulturális ismereteinek bővítése, a nyelvtanulás fontosságának hangsúlyozása és a kulturális érzékenység fejlesztése. A tanév során egy külföldi önkéntesünk járja a magyarországi középiskolákat, hogy ingyenes, érdekfeszítő, a diákok és a tanárok számára hasznos tudásanyaggal bővítse ismereteiket angol nyelven az interkulturalitás témakörében. Amennyiben szívesen látná önkéntesünket vendégül Ön is egy tanórán, iskola napon, kérjük, hogy jelezze igényét a helyi AFS önkénteseknek vagy a beata.gogos@afs.org e-mail címen az AFS Magyarország irodájának. A prezentációt szívesen megszervezzük, akár több osztályba, egymás utáni órákon.